A szakáll ismét divatba jött

0
388

Hány éve van ennyi barber shop Budapesten?

Tudtad, hogy a borotvált arc a XIII. században kezdett divatba jönni? Nem véletlen, hogy ezzel egyidejűleg jelentek meg a borbélyok, mint a korai barberek. Akkoriban komoly bizalmi kapcsolat alakult ki a borbély és vendégek között, hiszen tulajdonképpen kést tartott a szakember a torokhoz. Tény az is, hogy a borbélyok egy ideig a sebészeti területen tevékenykedtek, majd ez a gyógyító funkció az 1700-as évek után már inkább csak a hajnyírás és a borotválás területére koncentrálódott. Az orvostudomány megjelenésével pedig teljesen kiszakadtak az egészségügyi ellátás köréből. Valljuk be, ennek a legtöbben ma már örülünk.

Már az ókorban is voltak barberek, de a napjainkban tevékenykedő szakemberek egészen másfajta színvonalat képviselnek, mint akkoriban. A trendek folyamatosan váltják egymást, de az igényes megjelenésre törekvés a mai kor férfijai számára egyértelműen fontos. Sőt! Napjainkban már olyan barber shoppal is találkozhatsz, ahol női barberek gondoskodnak vonzó megjelenésedről. Ebben a hajviselet és a szakáll gondozása egyaránt szerephez jutnak.

A szakáll ismét divatba jött. Vannak, akik az egészen rövid, szinte borosta-szerű megoldásokban hisznek, mások a látványos szakáll híveinek számítanak. Abban viszont mindenki egyetért, hogy az arcszőrzet kizárólag akkor mutat jól, ha ápolt és formára nyírt. A megfelelő forma és hossz tekintetében az arcformát és a hajviseletet is érdemes figyelembe venni. Szakemberek kezei között sikerülhet rátalálni azokra a fazonokra, melyek garantáltan passzolnak személyiségedhez.

A tapasztalatok szerint sokak számára az sem mindegy, hogy a frizura mennyire jól illeszthető be a mindennapi elfoglaltságba. Éppen ezért sok férfi kedveli a klasszikus fazonokat, melyekkel nem kell sokat bajlódni. A profik kezei között azonban olyan frizurák is megszülethetnek, melyek passzolnak az aktuális trendekhez, és a reggeli indulás előtt sem szükséges hosszasan foglalkozni azokkal.

A fodrászlátogatás a férfiak számára nem túl kívánatos esemény. Másként van ez azonban akkor, ha olyan barber shopot sikerül találnod, mely mind a hangulatot, mind a szakembereket illetően egy másfajta életérzést közvetít.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here