A pingpong hete Budaörsön

0
330

A Budaörsi Sport Club (BSC) Asztalitenisz Szakosztálya január utolsó hetében színes, izgalmas és színvonalas programokkal vár minden érdeklődőt a „Pingpong Hete Budaörsön” elnevezésű rendezvényre a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand létesítményében.

A versenysport két kiemelkedő mérkőzéssel szerepel a rendezvényen. Egyrészt felnőtt női válogatott mérkőzést nézhetnek majd meg az érdeklődők: a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn két BSC sportoló, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz is tagja annak a magyar válogatott keretnek, amely eddigi három mérkőzését megnyerte csoportjában, így jó esélye van arra, hogy csoportgyőztesként kvalifikálja magát az Európa Bajnokságra.

A pingpong hét másik fontos tétmérkőzése pedig a Budaörsi Sport Club női csapatának ETTU Kupa negyeddöntője a török Bursa Büyüksehir Belediyespor csapata ellen. A lányok a december végén lejátszott fordulóban 3-1 arányban legyőzték portugál ellenfelüket, így jutottak be a legjobb nyolc közé. Ez óriási teljesítmény, hiszen eddig egyszer sikerült ilyen eredményt elérni 2003 óta, amikortól csapatunk részt vesz az ETTU Kupában. Az elődöntőbe jutás két mérkőzésen dől el, a visszavágóra február elején kerül sor Törökországban. A párharc esélyese a honosított ázsiai játékossal és idegen légiósokkal felálló ellenfelünk, de a budaörsi lányok mindent elkövetnek majd, hogy borítsák a papírformát.

A szakosztály szerint a versenysport és a szabadidő-tömegsport együtt, egy helyen lehet igazán erős és sikeres, ezért azon túl, hogy mindkét mérkőzésre várnak minden budaörsit és nem budaörsit, hogy együtt szurkolhassanak a magyar csapatoknak (a mérkőzések megtekintése díjtalan), újfent megrendezik „Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokságát”, ahol bárki elindulhat (akár nem budaörsi lakos is), aki nem igazolt asztalitenisz játékos. A versenyt, amelynek nincs nevezési díja, gyerek és felnőtt korosztályban rendezik meg ugyanazon körülmények között, mint a nemzetközi mérkőzéseket, az érmek átadására pedig közvetlenül az ETTU Kupa mérkőzés előtt kerül sor.

A sportkedvelőket két asztal várja folyamatosan a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand létesítményében (2040 Budaörs Hársfa u. 6.) 2017. január 23-a hétfő és 29-e vasárnap között a pingpong hetében.

A Pingpong Hete Budaörsön rendezvény programja:

2017. január 24. kedd 18.00:                                                                                  

Magyarország- Svédország női válogatott Európa- bajnoki selejtező mérkőzés

2017. január 28. szombat 10.00.

Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága

2017. január 28. szombat 18.00.

Budaörsi 2i SC – Bursa Büyüksehir Belediyespor (török) ETTU Kupa negyeddöntő

A programok ingyenesek!