A koronavírussal kapcsolatos legújabb intézkedések

0
814
 
Az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.
Közérthető plakátokon magyarázza el a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a koronavírus-fertőzést, illetve hogy mi a teendőnk, ha fennáll annak a gyanúja, hogy elkaptuk.
Szerdától csak időponttal rendelkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok, a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálatok ügyfélfogadása pedig határozatlan ideig szünetel a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért.
Fertőtlenítő takarítást rendelt el a polgármester legfrissebb határozatával a budaörsi társasházakban.
Kérjük, hogy akik a 70. életévüket betöltötték, ne hagyják el lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket! Aki az otthontartózkodást önként vállalja, és ellátásáról más nem tud gondoskodni, ha erről tájékoztatja az önkormányzatot, ellátásáról otthonában gondoskodunk.
A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatán is szünetel a személyes ügyfélfogadás

Március 17-ével ideiglenesen szünetel a személyes ügyfélfogadás a Fővárosi Csatornázási Művek budaörsi ügyfélszolgálati pontján.
A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben Budaörs Város Önkormányzata mindent elkövet annak érdekében, hogy a járvány terjedését lelassítsa, és segítse az arra rászorultakat. Wittinghoff Tamás polgármester arra kér mindenkit, maradjon otthon, csak halaszthatatlan esetben hagyja el a lakását, és szigorúan tartsa be a higiéniai és járványügyi szabályokat!
Az alábbiakban olvasható Wittinghoff Tamás polgármester frissített közleménye, amelyben tájékoztatást ad az óvodai és bölcsődei ügyeletről. A közleményből kiderül: akiknek az otthoni déli étkeztetését a szülők nem tudják megoldani, az önkormányzat előre csomagolt ebéd étkezési csomagot biztosít.

Forrás: budaors.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here