A kétszázadik nemzetközi kupamérkőzésre kerül sor Budaörsön január 31-én

0
175

Európa Kupa negyeddöntő vár a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatára

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata az elmúlt húsz kupaszezonban összesen 198 mérkőzést játszott. A jelenlegi, jubileumi huszadik kupasorozatban a csapat görög, osztrák és olasz ellenfeleket legyőzve bejutott az Európa Kupa legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntő első mérkőzésére a spanyolországi Linares városában kerül sor, ami a csapat 199. Európai Kupameccse lesz.

A visszavágó január 31-én, kedden 18:00 órakor lesz Budaörsön, ahol dupla jubileumhoz érkezik a budaörsi csapat azzal, hogy a huszadik évben a kétszázadik mérkőzésén szerepel. A Linares csapatával eddig kétszer találkoztak a budaörsiek az elmúlt évek során, egyszer spanyol, egyszer magyar győzelem született. A mostani párharcban amennyiben mindkét csapat a legjobb összeállításában tud szerepelni (ez a budaörsi csapat esetében Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga) a spanyolok némileg esélyesebbek, de az aktuális magyar bajnok mindent el fog követni annak érdekében, hogy a két mérkőzés alapján borítva a papírformát bejusson a legjobb négy csapat közé.

2003 és 2023 között a Budaörsi Sport Club csapata szerzett érmeket a Bajnokok Ligájában, az ETTU Kupában és az Európa Kupában is, de a csapat vezetői arra a legbüszkébbek, hogy kizárólag magyar játékosokkal vették, veszik fel a küzdelmet Európa legjobb csapatai ellen, ahol jellemző a légiósok, több esetben ázsiai légiósok foglalkoztatása. A budaörsi klub elsőszámú célja mindig is az volt, hogy szolgálva a magyar asztaliteniszt és a magyar sportot a lehető legeredményesebben képviselje Budaörs Városát, támogatóit, szponzorait, a Magyar Asztalitenisz Szövetséget és Magyarországot az asztalitenisz európai élvonalában.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya szeretettel vár mindenkit január 31-én 18:00 órakor a BVUSS kislabda termébe a kupamérkőzés megtekintésére és egy közös ünneplésre.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here