A FLYBY Steakhouse városunk egyik nevezetessége lett

0
1129

Az éttermeket is sújtó vérzivataros körülmények ellenére FLYBY Steakhouse a legjobb úton halad afelé, hogy mind hazai, de akár nemzetközi viszonylatban is a legjobb éttermek között jegyezzék, és ezzel öregbítse Budaörs jó hírét, városunk egyik nevezetessége legyen. Cikkünkben két elismerésről is beszámolunk és arról, hogyan élik meg napjaink nehézségeit.

Bár még csak az idén februárban nyitottak, majd a vírus miatti korlátozások után az idén nyáron nyithattak újra, a FLYBY Steakhouse-nak egyre több a visszatérő vendége, és nemcsak Budaörsről, hanem Budapestről és vidékről is járnak hozzájuk. És  egyre több elismerést kapnak…

Október második felében első alkalommal indultak a DiningCity étteremajánló által szervezett Országos Étterem Héten, több száz vendég és sok ezer szavazat alapján a Budapest Top 3 Étterem Prémium menü kategóriában azonnal a második helyezést érték el, éppen csak lemaradva a dobogó legfelső fokáról. A másik ugyancsak említésre méltó eredmény, hogy egyik séfjük Szappanyos Viktor különdíjat szerzett a Csirkecomb Naszály nevű ételkölteményével a Magyarország étele 2020. versenyen, amit az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete szervezett, ugyancsak október második felében. „Nagyon büszkék vagyunk kollégánkra.” – mondta a Budaörsi Naplónak a vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője, Vécsei Csaba, hozzátéve, hogy a versenyen az alapanyagot másik üzletük, az étterem alatt található Flyby Prémium Húsbolt biztosította. „Az Étterem Héten elért eredményünk pedig az egész csapat sikere. Úgy érzem, ezzel Budaörs még feljebb lépett az országos gasztronómiai ismertségben. Az értékelések kiemelték a felszolgálóink humoros, kedves és figyelmes munkáját, a felszolgált ételek ízletességét, a gyönyörű tálalást. Díjazott étteremként lehetőséget kaptunk arra, hogy november elején megismételjük menü ajánlatunkat. Az ország minden részéről érkeztek hozzánk vendégek, és a két hét alatt folyamatosan telt házzal üzemeltünk, sőt voltak vendégek, akik már nem tudtak időben asztalt foglalni, hiszen a vírus miatt 10 főben korlátoztuk a foglalások számát óránként.”

A sikerek mellett eddig kevesebb szó esett arról, hogy milyen lépések elé állítja őket a járvány második hulláma, illetve, hogy az újabb korlátozások ellenére milyen tervekkel készülnek az év végére és a jövőre. „Akárcsak a repülés során, az étteremben is elsődleges fontosságú a biztonság. Az elmúlt hónapokban csökkentett létszámú foglalással biztosítottuk a vendégeink közötti biztonságos távolságot. A központi légkezelő, az eszközök, sőt a moshatóvá tett étlapok folyamatos fertőtlenítése mind a biztonságot növelték. Sajnos a legújabb bezárás ismét komoly kihívást jelent. Viszont azt gondolom, hogy a lelkes csapatunk és a szerető vendégsereg a biztosíték arra, hogy tovább üzemeljünk. A korábbi terveinket újragondoltuk. Erre a hétre rengeteg foglalásunk volt a Steak&Wine Harmony vacsora sorozatunk újabb állomására, a november 11-től 15-ig tervezett Márton-napi libalakomára, ahol a kiváló fogások mellé a Szentesi pince csodálatos borait szerettük volna kínálni. Sajnos ez így nem fog összejönni, illetve talán mégis. Ugyanis nagyon sok asztalt foglaló vendég keresett meg minket a bezárás hallatán, hogy szeretnék otthon elfogyasztani a menüt. Így ezt Budaörsön ki fogjuk szállítani, és aki szeretné, fel is tudja nálunk venni.

Bízunk abban, hogy sikerül megálljt parancsolni a járványnak, de nem ülünk karba tett kézzel. Készülve a bezárásra, kidolgoztuk új, házhoz szállítós étlapunkat. Terveink szerint a kiszállítást a Prémium Húsbolt termékeivel kombinálva teljes körű szolgáltatást tudunk majd adni. Sőt, séfjeink konyhakész változatos ételajánlatai 1-2 adagos kiszerelésben szintén elérhetőek lesznek kiszállítva és a húsboltban is. Ezeket otthon néhány perc alatt asztalra lehet majd varázsolni. Ezzel szeretnénk segíteni az elfoglalt édesanyákat is, akik a gyermekek otthoni iskolai feladatai mellett esetleg már nem tudnak időt és energiát fordítani a főzésre is. Nálunk három iskolás gyermek van, úgyhogy tapasztalatból tudom, mekkora feladat hárul a szülőkre, legtöbb esetben az anyukákra. Honlapunkon és közösségi oldalunkon mindenképpen értesítjük a részletekről az olvasókat, akiknek ezúton is kívánunk jó egészséget, kitartást és alkalmat arra, hogy egy-egy jó étel elfogyasztásakor érzett örömmel javítsák lelki egészségüket is, amely valljuk be, szorosan összefügg testi egészségünkkel.”

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here