A polgármester felhívást intézett a bölcsődés gyermekek szüleihez

0
304

A kormány által 2020. november 4-én kihirdetett veszélyhelyzet a budaörsi városvezetőket a szociális érintkezés csökkentésére irányuló intézkedésekre sarkallta a járványveszély csökkentésének érdekében. Ennek folyományaként Wittinghoff Tamás polgármester a város honlapjára feltett közleményben arra kéri a bölcsődés gyerekek szüleit, hogy csak akkor vigyék gyermeküket bölcsődébe, ha nagyon muszáj.

„Kedves Szülők!

Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendeletével 2020. november 04-i hatállyal veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A járványveszély csökkentése érdekében kérjük a szülőket, hogy a bölcsődébe lehetőség szerint csak akkor vigyék a gyerekeket, ha a gyermek intézményi felügyelete feltétlenül szükséges.

Amennyiben úgy döntenek, hogy a bölcsődei ellátást nem veszik igénybe, kérem, jelezzék a bölcsőde vezetőknél!

Vigyázzunk Egymásra!

Tisztelettel,

Wittinghoff Tamás polgármester”

Ezt követően, november 7-én a Csillagfürt óvoda vezetője, Tóthné Nemes Zsuzsanna az intézmény közösségi oldalán levelet írt a szülőknek:

„A megbetegedések elérték az oktatási, nevelési intézményeket. Az óvodai helyzetet nehezíti, hogy a csoportokban lehetetlenség a távolságtartás betartása, pedig a gyermekek tünetmentes vírushordozók is lehetnek. Egyre több családból érkezik jelzés, hogy pozitív lett a szülő, testvér vagy más közeli rokon covid tesztje, mi pedig azzal szembesülünk, hogy előző nap még az oviban volt az adott gyermek. Ez nagy kockázatot jelent a közösségre. A kollégák hiányzása miatt ráadásul csoportösszevonásokra számíthatunk, ami tovább növeli a fertőzés lehetőségét. (…)

Mindannyiunk egészségének védelmében kérem az Önök együttműködését! A kockázatok csökkentése érdekében hétfőtől, aki meg tudja oldani, az óvodai ellátást csak délelőtt vegye igénybe, vagy tartsa otthon gyermekét! Kérem, hogy felelősségteljes döntést hozzanak, mivel csak a járvány megfékezésével érhetjük el, hogy az oktatási, nevelési intézményeket ne zárják be.

Vigyázzanak egymásra, vigyázzanak magukra!

Tóthné Nemes Zsuzsanna, intézményvezető”