A cementfátyol eltávolításához tippek és tanácsok

0
1336

A cementfátyol eltávolítás nagyon nehéz feladat, íme pár tipp egyenesen a takarítóktól.

A lakásfelújítások vagy az építkezések során szinte lehetetlen elkerülni a burkolást, a csempézést és a járólapozást, a cement és a habarcs mindig elő fog kerülni. Bár ez egy elég általános feladat, mégis rengeteg kérdés tud felmerülni bennünk. Hogyan távolítsuk el hatékonyan a cementfátyolt? Mit használjunk? Mindig azt mondják, hogy a bajt jobb megelőzni.

A burkolás utáni maradványokból adódó kellemetlenségek minimalizálása érdekében a következő dolgokat kell figyelembe venni:

Azonnal töröljön! A fuga megszáradása után egy nedves szivaccsal törölje át a burkolatot. Először azonban ellenőrizni kell, hogy a cement habarcs valóban megszáradt-e. Legegyszerűbb, ha az ujjaival végig simít a hézagokon és ha azokhoz semmi sem tapadt, akkor kellően száraz a fuga.

Ne töröljön túl erősen! A fuga törlésekor ügyeljen arra, hogy óvatosan törölje a burkolatot. A túl erős törlés kihúzhatja a fugát a rések közül.

– Ha nem érkezett időben letörölni a habarcsot és cementfátyol alakult ki, akkor a legcélszerűbb egy speciális sav tartalmú takarítószert használni. Ezek a szerek kémiai összetevőjüket tekintve nagyon erős hatásúak, így könnyedén távolítják el a saválló építőanyagok felületéről a cementnyomokat, cementfátylat, habarcsmaradványokat. Másik jó tulajdonságuk, hogy a rozsda és vízkőlerakódásokat is hatékonyan lehet velük kezelni. A tisztítandó felületet enyhén nedvesítse meg, majd a savas szert szivaccsal hordja fel. Pár percig hagyja a szert dolgozni a felületen, majd kefével súrolja át. Szükség esetén ismételje meg az eljárást. Ügyeljen arra, hogy a szer ne száradjon meg a felületen, és bő vízzel öblítse le a tisztított felületet. Savra érzékeny felületet ne tisztítson!

– Bármilyen takarítószert használ a cementfátyol eltávolítására mindig viseljen gumikesztyűt és védőszemüveget a munkálatok során!

A kinézet megtévesztő lehet! A habarcs nedves szivaccsal történő eltávolítása után úgy tűnhet, hogy a cementfátyol eltűnt, de valójában nem ez a helyzet. Ez csak azért tűnik így, mert a burkolat felülete nedves. Amint a burkolat megszárad, a cementfátyol újra megjelenhet. A fugázó anyag tisztításának legáltalánosabb módja az, ha először meleg vízzel vagy tisztítószerrel feloldjuk az anyagot, majd tiszta ruhával vagy szivaccsal letöröljük.

Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy a takarító csapatunk már több éves tapasztalattal rendelkezik még a burkolás utáni takarítás területén is. Ne kezdjen el otthon saját vegyszereket kevergetni, illetve erős savtartalmú szert se vásároljon, mivel azzal nem csak a burkolatot, hanem a saját bőrét is könnyen tönkreteheti. Mi biztonságosan és szakértelemmel végezzük a takarítást! Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen árajánlatot felújítás utáni takarításra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here