Így zajlott szerdán a sztrájk első napja a budaörsi iskolákban – frissítve!

0
139

Tanárok nélkül nincs oktatás, oktatás nélkül nincs jövő! Sztrájk kezdődött ma budaörsi állami iskolákban is.

 

„Iskolánk 45 tanára sztrájkba kezdett” – adta hírül közösségi oldalán az Illyés Gyula Gimnázium. Így folytatva: „A szakszervezetek által meghirdetett sztrájkunk célja a pedagógusok és a nevelési, oktatási intézmények egyéb munkaköreiben dolgozók anyagi, erkölcsi megbecsülésének erősítése, munkaterheinek csökkentése. Kiállásunkat nemcsak a közvetlen anyagi megbecsülés elérése motiválja, hanem az ettől elválaszthatatlan távolabbi cél. Követeléseink teljesítése reményt ad arra is, hogy a jelenleginél vonzóbbá váljon a pedagóguspálya, tehetséges fiatalok a jelenleginél nagyobb számban válasszák ezt a hivatást, és az egyetem elvégzése után ne hagyják el a pályát. Most ugyanis az oktatási rendszer, a NAT, az életpálya modell számos hibája mellett a legégetőbb gond, hogy egyszerűen nincs utánpótlás. Ha sürgősen nem sikerül megállítani a pedagógusok pályaelhagyását és megoldani fiatal tanárok, óvónők pályára állítását, akkor néhány éven belül nem lesz pedagógus a közoktatásban.

Tanárok nélkül nincs oktatás, oktatás nélkül nincs jövő!” (Videójuk ITT látható.)

De sztrájk kezdődött ma a többi, állami budaörsi iskolában is, a Kesjárban (a fotón, amihez a tájékoztatás: 17 résztvevő és 5 szolidáris kolléga, rengeteg támogató szülő, a BKTV riportja ITT látható), a Hermanban (erről itt látható a BKTV felvétele). Ők hatnapos sztrájkot tartanak, amiből három napot nem tanítanak, három napot igen, hogy eleget tegyenek a kormányrendeletben előírt 50 százalékos aránynak. Ide a 700-ből 90 gyereket vittek be szerdán, de a bevitt gyerekek szülei is támogatásukról biztosították a tanárokat. A Bleyerben nem szerették volna, ha a televízió forgat.

Az 1-es iskolától (második képünkön) ezt az információt kaptuk: “A Budaörsi 1. Számú Általános Iskola 2 napos sztrájkot tart, március 16-án és 17-én. Az akcióban 37 pedagógus vesz részt 4 szolidáris kollégával. 16-án nem tartottuk meg az óráinkat, 17-én órarend szerint tanítunk, hogy eleget tegyünk a kormányrendeletben előírt 50%-os aránynak. Köszönjük annak a 647 szülőnek a támogatását, akik nem küldték be ezen a napon gyermeküket, így jelezték szolidaritásukat.”

 

Kapcsolódó cikkeink:

Szerdán ismét sztrájkolnak a tanárok

és további írásaink a sztrájk előzményeiről  ITT érhetők el.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here