A Budaörsi Állatmenhelyen a sétáltatás szünetel, de…

0
595

Állatvédelem a koronavírus árnyékában

A Budaörsi Állatmenhelyen a sétáltatás szünetel, örökbefogadók csak előzetes telefonos vagy online egyeztetés és regisztráció után, a megfelelő higiéniai szabályok betartásával jöhetnek, szigorú létszámkorlátozás van érvényben.

A járvány alatt megnőtt az állatok iránti érdeklődés, az örökbefogadási szándék. Lelassult az élet, több idő és energia marad eddig nehezen kivitelezhetőnek tűnő tervekre. Vannak, akik már régen gondolkoznak menhelyi állaton, és most kihasználják a lehetőséget, hogy van bőven idő új otthonához, családjához szoktatni a friss jövevényt.

Egyelőre nem nőtt a leadott állatok száma, de a járvány miatt az emberekre nehezedő gazdasági helyzet miatt ez változhat.

Adományok, főleg eleség továbbra is érkeznek, de a mennyiség csökken. A menhelyi lakók lelkiismeretes ellátását nehezíti a helyzet, egyre szorosabb a nadrágszíj. Nehezebb felhívni rájuk és a menhelyre a figyelmet, a sétáltatás, a közösségi gyűjtőakciók szünetelnek, szinte csak az online jelenlét maradt.

Ezért ebben az esztendőben szó szerint életmentő lehet a számukra felajánlott adó 1%, amelyről május 20-ig lehet nyilatkozni.

Ha a menhelynek juttatná adója 1%-át:

Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete

18693180-1-13

Írta: Borsik Richárd, fotók Borsik Budai Katalin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here