A BKK szerint a budaörsi végállomáson elég egy jegyautomata

0
49

„Tisztelt Szerkesztőség! Azt szeretném elérni, hogy egy ekkora buszvégállomáson, mint a budaörsi legyen két jegy- és bérlet automata. Ma is 10-15 percet álltam sorba jegyért, majd az előttem lévőnek lefagyott a gép. Mivel a buszt nem akartam lekésni, a 450 forintos jegyet kénytelen volt 600 forintért megvenni a sofőrtől, immár sokadik alkalommal. Üdvözlettel: Sz. Gyöngyi.”

A jegykiadó automaták üzemeltetésével kapcsolatban kérdéseinket elküldtük a Budapesti Közlekedési Központ sajtóosztályára, ahonnan nagyon gyorsan választ is kaptunk.

Ki és mi alapján határozza meg, hogy hol helyeznek el jegykiadó automatát és hányat?

A BKK a jelenleg hatályos (közbeszerzési) szerződés alapján egyidejűleg legfeljebb 320 automatát üzemeltethet, melyet most ki is használunk. Az elmúlt években jelentősen megváltoztak a közösségi közlekedést használók vásárlási szokásai. Társaságunk célja, hogy az értékesítési stratégiájának megfelelő, az igényeket magas színvonalon kiszolgálni képes, optimalizált értékesítési hálózatot biztosítson. Ennek keretében a BKK 2021. év végén optimalizálta automata-hálózatát, mellyel nemcsak az utasok igényeihez alkalmazkodott, de gazdaságilag is fenntarthatóbbá tette a rendszert.

A BKK folyamatosan nyomon követi bevételeinek alakulását és az értékesítési csatornák teljesítményét, amely alapján módosíthatja a későbbiekben az automaták számát a városban. A több évre előre tekintő üzemeltetésnél a BKK-nak mint felelős gazdálkodó szervezetnek kötelessége figyelembe venni az utazási szokások változását, az értékesítési csatornák közötti várható átrendeződéseket és átjárhatóságot, ami befolyásolhatja az automaták jövőbeni kihasználtságát. Ennek érdekében bővítettük a digitális termékpalettát, fejlesztettük a korábbi BKK Futár applikációt és indítottuk el a BudapestGO applikációt, amelyet két év alatt már 4,4 millióan töltöttek le.

Van-e arra lehetőség, hogy megvizsgálják Budaörsön a lakótelepen a buszvégállomáson, hogy a jelenlegi 1 darab helyett 2 legyen?

A fent leírtakra hivatkozva jelenleg nem lehetséges, és utasforgalmi szempontból sem indokolt az Önök által javasolt helyszínre történő telepítés. Az Ön által jelzett automata (A67 / Budaörsi lakótelep, busz vá.) átlag alatti forgalmat bonyolít le, ezért nem javasoljuk további készülék telepítését. Amennyiben a jövőben felszabadulnak telepíthető készülékek, mérlegeljük kérésüket, megvizsgáljuk a kihelyezés megalapozottságát.

Kiterjedt értékesítési hálózatunk a https://www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon tekinthető meg, és szeretnénk a lakosság figyelmébe ajánlani a mobilapplikáción keresztül megvásárolható díjtermékeinket is. BudapestGO néven megújult a BKK FUTÁR applikációja, amely a valós idejű útvonaltervezésen kívül új funkciókkal is kiegészült: az alkalmazásban Ügyfeleink megvásárolhatják a digitális vonaljegyüket, az időalapú jegyüket, a napijegyüket vagy a bérletüket. Budapesten kívül a legtöbb magyarországi településre vásárolható helyi vagy helyközi jegy, bérlet. Ezeken kívül ügyfeleink azonnal értesülhetnek a járatok aktuális forgalmi változásairól is. Az applikáció letöltése, az utazástervezés használata díjmentes, és a vásárlás során nem számítunk fel tranzakciós díjat vagy kezelési költséget. Az alkalmazás egyes funkcióinak használatához regisztráció szükséges (vásárlás, kedvencek).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here