Diabétesz szűrővizsgálatot végez a LIONS klub két budaörsi iskolában

0
406

A budaörsi Horizont LIONS Klub folytatva közösségi szolgálatát, december 7-én szerdán reggel a helyi 1. sz. általános iskolában, majd a délelőtt folyamán az Illyés gimnáziumban diabétesz szűrővizsgálatot végez a tanárok körében, a korábban vállalt akciójuk, 1000 fő tesztelésének részeként.
A világ legnagyobb, valamennyi országban jelen lévő, 46 ezer klubban mintegy másfél millió tagot számláló civil jószolgálati klubhálózatának, a LIONS Clubs Internationalnak a budaörsi társaság 2018 június végén lett tagja. Azóta számos jótékonysági, jószolgálati akciójuk volt.

A budaörsi szervezet alapító elnöke dr. Kutsch Zoltán (a most aktuális elnök Ratkay Zsuzsa) lapunknak elmondta még, hogy a 2021/2022 LIONS évadot júniusban nagyon jó hangulatú kerti partival zárták. Az ősszel folytatásként kellemes, egész napos váci kirándulást tartottak. December 3-án a Télapót megelőzve érkeztek Budaörsön a Gyermekotthonba, „puttonyukban” valamennyi gyermek számára egy nekik tetsző vadonatúj cipő volt.  December 7-én lesz tehát a tanárok számára a diabétesz szűrés. „Évente több 17-21 év közötti fiatalt segítünk a LIONS Nemzetközi Ifjúsági Csereprogramjába, ahol mindegyikük a világ 20-25 országából érkező hasonló korú fiatallal barátkozhat heteken keresztül – angol nyelvtudását is gyarapítva. Most a
soron következő nyárra már 10 fiatalunk készülhet erre. És sok más tervünk is van az előttünk álló évre, közöttük együttműködésben egy budaörsi sport és egészségnap megszervezése, ahol részünkről a szemészeti szűrő buszunk (amely egy komplett szemészeti rendelő) működtetése mellett folytatnánk a diabétesz szűrőprogramunkat utcai elsősegélynyújtás oktatással, egészséges termékek árusításával „fuss az oroszlánnal az egészségedért” akcióval, „gyermekorvosi rendelővel”, ahol a hozott babájukat maguk a gyerekek gyógyíthatják játszva orvostanhallgatókkal együtt és még sorolhatnánk.”

Ha érdekli a szervezet tevékenysége, itt találhat információkat: http://www.lions.hu
Ha csatlakozni szeretne: +36 30 754 9711, kutsch.dr@gmail.com

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here