Péntek estétől vasárnap estig – szeptember 8-10-ig budaörsi programok!

0
4731

Ne maradj otthon ezen a hétvégén sem! Nem, nincs fesztivál, de Budaörs kulturális élete egyre pezsgőbb. Ezen a hétvégén például a következő programok közül választhatunk.

Még ma, azaz pénteken este Muzsikáló udvar a PostArton. A zene és a PostArt Caféban kínált sör, bor és kávé mellé most először egyedi, finom falatokkal: tapas tál (házi libatöpi és padlizsán krém, prosciutto crudo, olivabogyó, friss baguette), töltött tortilla (állítsd össze a saját tortillád!), házi hamburger.

Holnap este pedig Kocsis Krisztián, a közelmúltban elhunyt  Kocsis Zoltán nagyon tehetséges fiának a zongoraestje. Budaörsön a fesztivál keretében két éve édesapjával közösen is hallhattuk őket a városháza dísztermében, a PostArtra pedig azóta is gyakran eljön.

gynap majorNéhány méterrel arrébb, a nyáron rövid ideig zárva tartó Zichy Major is kinyitott őszre, és a két „romkocsma” bizony keményen versenyre kelt az érdeklődőkért. Ma, azaz pénteken este a majorban mozizni lehet, mint írják, „egyik kedvenc családi filmünket vetítjük le nektek a teraszon.
Provence, napsütés, gyönyörű ételek, szerelem… Hozzá popcorn, szörp és csapolt sör illik. Ha hűvös lenne, vannak pokrócaink! A vetítés ingyenes.”

Ugyanitt holnap, szeptember 9-én szombaton 10-15 óráig ismét csomagtartó-vásár lesz. „Ha szeretnél olcsón alig használt játékokat, gyerek holmikat, ruhákat és egyebeket venni vagy csak úgy nézelődni, itt a helyed! S aki lemaradt volna a hamburgerről a PostArton, itt bepótolhatja, mert szombaton pizza helyett házi burgert fognak sütni a Major teraszán. Házi paradicsomlekvár, saját burgerszósz, frissen sült buci, coleslaw, steak burgonya, tökéletes húspogácsa. Mindez Balogh Dani burger-specialista vendégjátékával.

Kamaraerdő szombatra egész napos sport és családi programmal várja a budaörsieket, a Hosszúréti patak menti sétányra, a Kolozsvári utcai műfüves pályára és játszótérre. Kicsiknek Kalóz Olimpia! A szabadtéri játékos, ügyességi, sportos, kreatív, kézműves, családi és sport programon keresztül a családtagok együtt élvezhetik a játék örömét..

És holnap, tehát szeptember 9-én lesz a Kőhegyi Búcsú! Szombaton reggel 9 órakor indul a Templom elől a búcsús menet, hogy 10 órára felérjen a Szeplőtelen Fogantatás kápolnához  szentmisére. A misén idén Szederkényi Károly atya, volt budaörsi káplán, a gazdagréti templom plébánosa prédikál.

Vasárnap délután, szeptember 10-én egy újabb családi napra kaptunk meghívót, amit a Bauhaus szervez 14-19 óráig,  a Baross utca nyugati végétől Budaörsről autózva balra lévő tisztásra, ahova az áruházát tervezi. Aki nemcsak szórakozni szeretne, az a beruházással kapcsolatban is tájékozódhat az erre a célra felállított információs sátorban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here