Női asztalitenisz csapatunk friss hírei

0
455

Az év utolsó heteiben felnőtt világbajnokságon, ifjúsági világbajnokságon és a Europe Cup   sorozatában is érdekeltek a Budaörsi SC asztaliteniszezői

2021-ben már több alkalommal beszámoltunk arról, hogy ez az esztendő egyszerre volt rendkívül nehéz, ugyanakkor nagyon sikeres is az asztalitenisz szakosztály számára.

Az év utolsó időszaka is nagyon aktívan telik sportolóink, valamint női csapatunk számára. A napokban fejeződött be az Amerikai Egyesült Államokban első alkalommal megrendezett felnőtt Világbajnokság. A magyar válogatott tagjaként sportolónk Póta Georgina is részt vett a VB-n, ráadásul a magyar küldöttség legnagyobb sikerét elérve, nyolcaddöntőbe jutott női páros versenyszámban, Madarász Dóra oldalán.

December 2-án veszi kezdetét Portugáliában az ifjúsági Világbajnokság. Ezen a versenyen a világ legjobb 19 év alatti asztaliteniszezői vehetnek részt, büszkék vagyunk arra, hogy a Budaörsi sport Club képviseletében a magyar válogatott tagjaként Dari Helga is kvalifikálta magát.

Női asztalitenisz csapatunk december 10-12 Spanyolországban lép asztalhoz, a nemzetközi Europe Cup versenysorozatában. A négy csapatos csoportban ellenfelünk lesz a házigazda spanyol Reus, a szlovák Bratislava és az osztrák Villach csapata. A csoportból az első két helyezett jut a Europe Cup legjobb nyolc csapata közé, a csapat célja a két továbbjutó hely egyikének megszerzése.

 

 a 2021/2022-es nemzetközi kupasorozat tagjai balról jobbra:

                        Bachman Péter(edző), Fazekas Mária, Dari Helga, Póta Georgina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here