Mokrani Ali algériai nagykövet látogatása Budaörsön

0
333

2021. október 5-én Budaörs vendége volt Algéria magyarországi nagykövete, Mokrani Ali. A látogatásról Wittinghoff Tamás polgármester számolt be.

Múlt hét kedden látogatást tett a budaörsi városházán Mokrani Ali, Algéria magyarországi nagykövete. Az eseményről Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere közölt információt. „Algéria egy mind gazdaságilag, mind politikailag független és fejlődő ország, amely keresi a meglévő diplomáciai kapcsolatok mellett a gazdasági és önkormányzati kapcsolatokat is, melyben sok lehetőség rejlik az érintettek számára” – tájékoztatott. Arról, hogy ez mennyiben érinti a várost, elmondta: „A bő másfél órás megbeszélésen megállapodtunk abban, hogy kölcsönösen együttműködünk a lehetőségek feltárásában.”

„Áttekintettük a két ország kapcsolati rendszerét. Nem volt titok számára, hogy diákkoromban két évet Algériában töltöttem. Algéria gyarmati függetlenedését követően sok magyar mérnök dolgozott náluk. Akkor és napjainkban is sok algériai diák jár különböző magyar egyetemekre” – tette hozzá a polgármester.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here