A MátrixSuliba szeretnek járni a gyerekek

0
620

TUDNIVALÓK A BEIRATKOZÁSRÓL

Élményalapú tanulás, elfogadó légkör, kis lét-számú csoportok. Mindezek lehetővé teszik, hogy a MátrixSuliban a gyerekek elsajátíthassák azokat a képességeket és tudást, amelyekre valóban szükségük lesz a jövőben.

A Budaörs szívében álló iskolaépületben beszélgettünk Vágási Rita tagintézmény vezetővel az elmúlt hónapok tapasztalatairól.

  • Az eltelt 5 hónap is igazolja, hogy jók az elképzeléseink. A diákok szeretnek iskolába járni, amit, szülőként tudjuk, hogy milyen fontos. Azt jelenti, hogy a gyerekünk boldog, jól érzi magát, nem feszeng az iskolában. Hisszük, hogy a tanulás lehet öröm és élmény. Legfőbb célunk, hogy olyan biztos alapokat adjunk a gyermekeknek, melyek egy életen át elkísérik őket, mint például magabiztosság, vállalkozó szellem, kreativitás, kooperációs készségek, az önálló tanulás képessége és a bennünk élő kíváncsiság megőrzése.Nagyon fontos az érzelmi biztonságot nyújtó légkör kialakítása. Nálunk mindenki figyel a másikra. Sok idő jut a személyiség fejlesztéshez nélkülözhetetlen tréningekre is, amiket alsóban a tanórákba építünk be.
  • Milyen típusú iskola a MátrixSuli?
  • Iskolánk a mindenkori Nemzeti Alaptanterv szerint működő alapítványi általános iskola. Az előírtak szerint haladunk a tananyaggal, így az átjárhatóság biztosítva van más iskolák között. Az oktatási módszereink viszont sokkal változatosabbak. A tananyagot érdekesen, élményszerűen oktatjuk a gyerekek aktív részesei az óráknak. A kis osztálylétszám (maximum 15 fő) is biztosítja, hogy a tanárok minden gyerekre oda tudnak figyelni, képesek egyéni haladási terveket kidolgozni, differenciálni. Így bőven belefér az ismeret átadása, szemléltetése, feldolgozása, begyakorolása és játék vele. A tanulás helyszíne az iskola, az otthoni élet a családról szóljon, ne a házi feladatokról.
  • Milyen a gyerekek egy napja a MátrixSuliban?
  • Reggel fél nyolctól nyitva a kapu, de az első tanóra csak fél kilenckor kezdődik. Minden nap beszélgetőkörrel, ráhangolódással a napra kezdődik. Az alsósok osztálytanítójukkal töltik a délelőttöt, szabadon beosztva a tanulási időt a gyerekek igényeihez igazodó etapokra, úgy hogy egy kis szabadtéri játszózás is beleférjen. A felsősök órarend szerint haladnak, de mivel egy-egy tantárgy tömbösítve van, náluk is lehet játszani az idővel. Angol órája minden évfolyamnak van napi szinten elsőtől kezdve. Célunk, hogy nyolcadikban mindenki nyelvvizsgát szerezzen.Az ebédidő szent és sérthetetlen. Figyelembe vesszük és támogatjuk az egyéni diétákat, igényeket. A lényeg, hogy az étkezés jó hangulatban telik, így a rossz evő gyerek is jó evővé válik.Délután folytatódnak a szakórák. Az alsósok hosszabb időre elfoglalják a játszóteret, majd még alkotnak egy kicsit. A tanítási órák után szakkörökön vehetnek részt a gyerekek. Próbáltunk változatos palettát összeállítani, így mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. Idén a következő szakkörök vannak nálunk: kangoo, karate, néptánc, homokfestés, barkácsolás, népi játékok, zongora. Támogatjuk és segítjük a sportolókat, zenét tanulókat, művészetek iránt érdeklődőket.
  • Mik a beiratkozás feltételei?
  • Amennyiben már meglévő osztályainkhoz szeretne csatlakozni valaki, a kapcsolatfelvétel után idő-pontot egyeztetünk egy személyes beszélgetésre, melyre együtt várjuk a családot, ahol az osztálytanítóval is találkoznak. Következő lépésben egy ingyenes próbahéten vesz részt a tanuló, ahol megismeri osztálytársait, tanárait, az iskola szellemiségét, ami megkönnyíti a döntést. Ez alól az elsősök kivételek, velük a személyes beszélgetés után, ha a járványhelyzet engedi, kopogtató foglalkozásokon ismerkedünk meg. Felsőbb évfolyamokra folyamatos a jelentkezési lehetőség, a leendő elsősöknél már zajlanak a felvételi folyamatok.
  • EGY HELY, AHOVA SZÍVESEN JÁRNAK A GYEREKEK
  • Ha személyesen is megismernének minket, szeretettel várjuk a gyerekeket, családokat egy iskolahívogató sétára, ismerkedésre. A járványhelyzet miatt most csak előre egyeztetett időpontban, családonként tudjuk fogadni az érdeklődőket.telefon: 0670/770-2256 – e-mail: versoma@matrixoktatas.hu – Szent imre Szakközépiskola és Általános Iskola OM:200545 https://matrixsuli.hu/budaors/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here