Wittinghoff: Budaörsön az óvodák és bölcsődék is bezárnak – frissítve!

0
3578

“Bár az óvodák zárási tilalmának feloldásáról nem esett szó, a szándékunk az, hogy hétfőtől az óvodák és bölcsődék sem lesznek nyitva Budaörsön. Remélem, nem megkésett az intézkedés…” – írta Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere a közösségi oldalán a mai, péntek esti miniszterelnöki bejelentés után. Egy olvasói kommentre hozzátette: “Jó lenne tervezni, de ez annyira extrém helyzet, hogy miként a járványt, ezt is nehéz tervezni. Nyilván addig lesznek zárva, ameddig ez közegészségügyileg indokolt. De azt ma megjósolni nem lehet, mit jelent ez időben. Amúgy, a munkáltatók is lassan rá fognak kényszerülni kényszer megoldásokra. :(“

Megérkezett a hivatalos közlemény is:

Kedves Budaörsi Szülők!

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy önkormányzatunk milyen intézkedéseket tesz a jelenlegi járvány-veszélyhelyzet idejére.

  1. Óvodák, bölcsődék

A Budaörs területén elhelyezkedő intézményekben az óvodai és bölcsődei ellátás hétfőtől, március 16-tól további intézkedésig átmenetileg szünetel. A rendkívüli szünet időtartama alatt a gyerekek nem látogathatják az intézményt.

Azoknak az önkormányzati fenntartású intézményekbe járó gyerekeknek a számára, akiket a szüleik semmiképpen nem tudnak elhelyezni máshova, biztosítjuk a felügyeletet a következő helyeken:

Ügyeletes óvoda:

Budaörsi Vackor Óvoda

2040 Budaörs, Szabadság út 136.

Tel: 06-23/420-163

www.vackorovoda.hu

 

Bölcsődei gyermekfelügyelet:

Pitypang Bölcsőde és Gyermekközpont

2040 Budaörs, Dózsa György u. 17/A.

Tel: 06-23/415 402.

https://bolcsode-budaors.hu/pitypang-bolcsode/

 

Kérem azokat a szülőket, akik az ügyeletet, illetve a gyermekfelügyeletet igénybe kívánják venni, hogy lehetőleg még a hétvégén jelezzék írásban annak az intézménynek a vezetőjénél, ahova a gyerek egyébként jár, tőle egyébként a gyakorlati tájékoztatást is megkapják. 

 

  1. Gyermekétkeztetés

Azoknak a gyerekeknek (beleértve az iskolásokat is), akiknek az otthoni déli étkeztetését a szülők nem tudják megoldani, az önkormányzat előre csomagolt ebéd étkezési csomagot biztosít. A rászorultak felmérését elkezdtük.

Kérem, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra, segítsük azokat, akik arra rászorulnak. Biztos vagyok benne, hogy együtt, közösen megbirkózunk az előttünk álló nehézségekkel.

Polgármesterként munkatársaimmal és az önkormányzati képviselőkkel együtt azon leszünk, hogy ehhez minden segítséget megadjunk.

Köszönöm a megértésüket, és kérem együttműködésüket!

Budaörs, 2020. március 15.

 

Wittinghoff Tamás

polgármester