Világosabb lesz a gyalogátkelőhelyek környéke

0
116

„Nem nappali fényben fognak úszni, de világosabb lesz a gyalogátkelőhelyek környéke”  – fogalmazott Wittinghoff Tamás polgármester, amire 20 millió forintot fordít az önkormányzat. Erről is mai ülésen döntöttek a képviselők. Felmerült ugyan, hogy a nem önkormányzati fenntartású utaknál jelenthet-e akadályt a közútkezelő, de végül is abban maradtak, hogy remélhetően nem.

Előzmény, hogy az elmúlt időszakban Budaörs területén megnőtt a járművezetők hibájából bekövetkezett gyalogosgázolások száma a kijelölt gyalogátkelőhelyeken, ezek közül is a jelzőlámpás forgalomirányítással nem rendelkező helyszíneken. Történt ez annak ellenére, hogy az átkelők megvilágítása a szabványnak megfelelően a megelőző szakaszhoz képest eggyel nagyobb kategóriájú megvilágítással rendelkezik, illetve az elmúlt években több helyen is direkt gyalogosátkelő megvilágításra kifejlesztett fényforrásokat szereltek fel. A lakossági jelzések alapján elkerülhetők lennének a további balesetek a jelenleginél még nagyobb megvilágítással, különösen a kiemelt forgalmú szakaszokon, mint például az 1. sz főút, a Károly király utca, a Szivárvány utca, a Farkasréti út egyes szakaszai.

Ezek alapján „Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt(ött), hogy gyalogátkelőhelyek többlet világítása érdekében Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. évi költségvetéséről szóló 1/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelet 13. melléklet Önkormányzat kiadásai/Működési kiadások/Egyéb működési célú kiadások/Működési céltartalékok elemi előirányzati szinten 2. soron 2024. I. negyedévi önkormányzati feladatellátás finanszírozása előirányzaton szereplő 20.000 e Ft összeget felszabadítja, és ezzel a 14. melléklet Önkormányzat kiadásai/Felhalmozási költségvetés kiadásai/Beruházások 3. Út- és mélyépítési beruházások 31. Közvilágítási hálózat bővítése előirányzatot megemeli.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here