Vigyázat: a csalók a pénzüket akarják! Rendőrségi tanácsok

0
818

Manapság a csalók újabb és újabb trükköket vetnek be, hogy megkaparintsák a gyanútlan emberek pénzét. Haladnak a korral, és nem csak személyes, de telefonon és interneten is támadnak. Ahhoz, hogy elkerüljék a problémákat, tájékozódjanak, és ne hagyják magukat becsapni! Az alábbiakban a Budaörsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsait olvashatják.

 

Az internetes csalások visszaszorítása érdekében szeretnénk felhívni a figyelmüket, mi a teendő, ha a számítógép használata során jogosulatlan felhasználást észlelnek és a képernyőn megjelenik egy, a Rendőrség fejlécével ellátott letiltás, mely 48 órán belül 50.000 Ft (2×25.000 Ft) összegű tétel kifizetését követeli az újra nyitás előzményeként Pay Safe Card megjelöléssel (egy internetes fizetési felület). A felületen a feltételezett elkövetők a bírság befizetésére hívják fel a figyelmet. Ne hagyja magát becsapni, ne fizessen meggondolatlanul! Ahhoz, hogy a gép használata a továbbiakban is fennálljon, vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel és ellenőrizze a jelzés valóságtartalmát.

Nem csak az interneten, de telefonon is elérhetik Önöket a csalók. A telefonon történő csalások visszaszorítása érdekében szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy ha a napszak bármely időpontjában vezetékes, vagy a mobiltelefonjaikon privát telefonszámon azzal hívja fel Önöket egy ismeretlen telefonáló, hogy különböző mobiltelefonszámokra ATM automatán keresztül töltsenek fel különböző összegeket (mert nyereményjátékon vettek részt és nyertek, azonban a nyeremény kifizetéséhez a kért feltöltések szükségesek) úgy azt ne tegyék meg, mert káruk keletkezhet. Azt tanácsoljuk, hogy vegyék fel a szolgáltatóval a kapcsolatot a hallottak ellenőrzése céljából. Így az Önökkel közöltek egyszerűen visszaellenőrizhetők.

Fontos: ne a fizetés legyen az első gondolat az esetleges nyeremény örömében!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here