Verssel fizethettünk tegnap a kávéért

0
826

A Hermanból egy egész osztály, de Budapestről, Csepelről, Fótról is baráti csoportok jöttek el tegnap Budaörsre, hogy a PostART-on elmondhassák a saját verseiket, illetve kitűzzék azt a kulturális intézmény versfalára. Hiszen a költészet napja volt, amit Magyarországon 1964. óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplünk. 

Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A PostART is több programmal készült, és ezek közül a legnépszerűbbnek, főként a fiatalok körében az bizonyult, hogy a kávéért verssel fizethettünk.  „Elsősorban azért hirdettük ezt meg, hogy minél több ember számára eljuttassuk  az üzenetet, hogy vannak dolgok, amelyek pénzben nem mérhetők. Fontos, hogy a mai felgyorsult világban időt szánjunk magunkra és egymásra, figyeljünk érzéseinkre, hiszen valahol mindenkiben ott rejlik a költő” – mondta Selmeczi Ágnes a PostART vezetője. 

Délután a néhány hónapja ide költözött Budaörsi Olvasókörbe érkeztek az emberek, ahol Szabó János költő (akivel előtte Tóth Zoltán beszélgetett) olvasta fel tavaszi verseit. A kellemes hangulatot  Gárdos Éva zongoraművész játéka tette teljessé. Néhányan ekkor elmentek, de este jöttek mások, még ha nem is lett telt ház, Kamondy Imre zenés irodalmi műsorára. Talán kicsit késői volt az időpont „Kacat király és társai”-hoz, hiszen a gyerekekre másnap óvoda és iskola várt. Ugyanakkor Selmeczi Ágnes nem is gyerekprogramnak  szánta, hiszen ez volt a PostART-on az idei első akusztikus teraszon tartott koncert, ahol Kamondyt György Andi hegedűjátéka és Nagy Balázs gitározása egészítette ki.Összességében  színvonalas és például a versfalnak köszönhetően sokáig emlékezetes marad ez a tegnapi költészet napi budaörsi megemlékezés. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here