Véget ért az Egyéni Világbajnokság Pergel számára

0
762

A 2017. évi Egyéni Asztalitenisz Világbajnokság magyar szempontból véget ért a héten. Pergel Szandra, a Budaörsi Sport Club játékosa kitűnő versenyzéssel lett a magyar válogatott legeredményesebb játékosa. Szandra egyéniben 32 között, párosban és vegyes párosban pedig a nyolcaddöntőben végzett, ami kiváló eredmény sportágunkban.

Az alábbiakban a kieséshez vezető utolsó, csütörtöki meccseket mutatjuk be.

Nagy Krisztián és Pergel Szandra magyar duója egy-egy ausztrál és brazil kettős búcsúztatása után csütörtökön az első helyen kiemelt dél-koreai Li Szang Szu, Jang Ha Eun párossal találkozott, amely eddigi két meccsén még szettet sem vesztett. Ezt most is folytatták, Pergeléknek tulajdonképpen csak a második játszmában volt némi esélyük, de az ázsiai rivális nagy fölényben volt az egész mérkőzésen, s magabiztosan lépett tovább a negyeddöntőbe.

Madarász Dóra és Pergel Szandra kettőse a kínai ellenféltől kapott ki a női párosok nyolcaddöntőjében. Csu Jü-ling ezúttal Csen Menggel szerepel, és címvédésre törekszik a mostani tornán. Kettősüket a harmadik helyen emelték ki, míg az Európa-bajnoki bronzérmes Madarász, Pergel páros a 12. a rangsorban.
A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően a favorit ázsiaiak fölényét hozta, az első két szett simán, a harmadik valamivel nehezebben lett az övék. Háromszettes előnyük birtokában a kínaiak talán még a korábbiaknál is magabiztosabbá váltak, és a magyarok az utolsó játszmában mindössze négy pontot tudtak gyűjteni.  

A 28 éves budaörsi pingpongozó két párosmeccs után harmadik csütörtöki mérkőzésén azzal az észak-koreai Kim Szong I-vel csapott össze, aki az előző körben Madarász Dórát búcsúztatta. A 17. helyen kiemelt, a világranglistán 26. ellenfél szinte esélyt sem adott neki, Pergel (99.) az első három szettben mindössze tíz pontot tudott szerezni. A negyedik játszma aztán már szorosabban alakult, de 8-8 után csak az ázsiai játékos nyert labdamenetet, így ő jutott a legjobb 16 közé. 

Ezzel az utolsó magyar női játékos is elbúcsúzott a düsseldorfi asztalitenisz-világbajnokságon. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here