Védett budaörsi házak – így készülünk a kiállításra

0
652

Mi már nagyon készülünk arra a kiállításra, ami február 4-én hétfőn 18 órakor nyílik a városháza aulájában.

Hat paraván mindkét oldalán mutatjuk be azt a cikksorozatot, ami 2018. júniustól indult a Budaörsi Naplóban Budaörs régi, védett épületeiről és a 2019. januári számban megjelent, Csík Edinával készült interjúval zárult. Továbbá minden egyes részből újra fotóztunk egy-egy különösen érdekes vagy szép házat, amelyeket a kiállításon nagyméretű plakátokon láthatnak majd, egyben és részletekben.

Ilyen többek között a Baross utca 8., a Budapesti út 71. , a Templom tér 20., a Bor utca 62., a Budakeszi u. 1-2. , a Naphegy utca 1. , az Ady Endre u. 1. illetve a Kamaraerdei út 59-61., a Zombori utca 4. és a Bergeszászi u. 38-40.

Két szép ház kapcsán -az Aradi utca és Budapesti út sarkán áll az egyik, a Szakály Mátyás és Tátra utca sarkán a másik – a kiállításon megismerhetik Budaörs egykori leggazdagabb lakosának és családjának az életét.

A  fotókat Gulyás Boglárka helyi művész fára készült, a régi házak által megihletett egyedi festményei egészítik ki.  

További paravánokon felidézzük a Templom téri Bercsényi “kastély”, pontosabban uradalom történetét, természetesen a hozzá tartozó Zichy majoréval.

Külön tablót szentelünk a legszebb részleteknek és a kiállítást szakmailag segítő Budaörsi Városvédő Egyesület bemutatásának. És természetesen egy kicsit felidézzük a Budaörsi Napló elmúlt 27 évét.

A fotók már elkészültek, a tablókat tervezzük és nyomtatjuk, és dr. Vándor András a fenti egyesület elnöke és Csík Edina főépítész is készül a beszédekkel, akik előtt Wittinghoff Tamás polgármester mond majd köszöntőt. A zenei műsorról az a Ligabue Sergio fog gondoskodni a barátaival, aki tavaly bejutott a televízió tehetségkutatóján a Virtuózok döntőjébe, és itt él Budaörsön.

Mi hiányzik még? Hogy legyenek érdeklődők, tehát írjá(to)k be minél előbb a naptárba: 2019. február 4., 18 óra!!!