Vállalkozásod ugródeszkája lehet a faktorálás

0
380
2022-ben is eltökélten dolgozol azon, hogy vállalkozásod minél sikeresebb legyen? Ebben biztosak vagyunk. A számtalan lehetőség közül viszont nehéz kiválasztani azokat, amelyek valóban segítséget jelentenek és piaci előnyhöz juttatják cégedet. Ismerd meg a faktorálás lehetőségét, amely elindíthat egy pénzügyileg stabil 2022 felé!
Hogyan dolgozzunk azon, hogy vállalkozásunk egyre jobb legyen? Rengeteg lehetőség van, de abban talán mindenki egyetért, hogy a fejlődés alapja a pénzügyileg stabil háttér, mely nélkül nincs lehetőségünk biztonságosan egyről a kettőre lépni. Likviditásunk megőrzéséhez kiváló lehetőség a faktorálás, amit most három pontban 2 perc alatt megismerhetsz!

1. A faktorálás segítségével gyorsan pénzedhez jutsz

Ismerős érzés, amikor céged hibátlanul teljesít, az ügyfél maximálisan elégedett, mégis 30-60 vagy akár 120 napra érkezik a szolgáltatás vagy áru ellenértéke? A multik szinte biztosan, de egyre több kisvállalkozás is hosszú fizetési határidejű számlákkal dolgozik, ami megnehezítheti a beszállító életét. Tudod, hogy nincs miért aggódnod, ki fognak fizetni, de nem mindig vállalható, hogy a befektetett anyagiak megtérülésére hónapokat várjunk.

Erre a problémára megoldás a faktorálás. Számla faktorálás esetén a faktorcég néhány órán belül kifizeti neked a számlán szereplő összeg 90%-át, a fennmaradó résszel pedig akkor számoltok el, ha az ügyfeled valóban teljesítette az utalást.

2. A faktorálás igénybevétele egyszerűbb egy hitelhez képest

Előfordult már, hogy egy-egy nehezebb hónap után már a hitel felvétel lehetőségén gondolkodtál? A hitel számos befektetéshez hasznos lehet, viszont a hétköznapi költségek fedezésére nem feltétlenül. Különösen bosszantó a hitelkérelem hosszas elbírálása, valamint a tüzetes minősítéshez a procedúra alatt bekért végtelen dokumentum és információ a céged működéséről, mikor tudod, hogy a várt bevétel meg fog érkezni – csak épp hónapok múlva. A faktoring során elsősorban a vevőpartneredet minősítik, így az sem gond, ha egyébként nem lennék hitelképes. A faktorálás segítségével jóval hamarabb jutsz pénzed nagy részéhez, mint a számlán feltüntetett fizetési határidő, így a hétköznapi működés gördülékenyebb lehet és hamarabb kezdhetsz új projektekbe.

Ráadásul egy banki hitel költségével nehezen tudsz kalkulálni, míg a faktorálás díját akár könnyedén beépítheted a számlákba, vagy már előre az árajánlatokba.

3. Több helyzetre is bebiztosíthatod magad

Nem kizárólag hagyományos számla faktorálás létezik, amely a belföldi partnerekre vonatkozik, hanem lehetőségünk van például külföldi terjeszkedéskor is igénybe venni ilyen jellegű szolgáltatást vagy akár kifejezetten akkor, ha nem ismerjük jól új ügyfelünket.

Érdemes felfedezni a faktoring nyújtotta megoldásokat. Kiinduló pontnak javasoljuk, hogy látogass el a MagNet Faktor oldalára, ahol részletes leírásokat találsz a fentiekről.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here