Újévi körkérdésünk (1. rész) – leggyakoribb szavaink

0
909

Mi az a szó vagy rövidebb mondat, amit szerinted a legtöbbször mondtál ki vagy írtál le 2018-ban? És miért? Ezúttal olyanoktól kértünk erre választ, akik gyakran vagy csak mostanában, de szerepeltek már a Budaörsi Naplóban, így ők maguk, tevékenységük és gondolataik nem ismeretlenek olvasóink előtt.

Dr. Moravcsik Krisztina, ügyvéd: Legtöbbször a „köszönöm” szót mondtam ki ebben az évben. Ez szinte biztos. Úgy gondolom, ez az a szó, amit akkor is kimondunk, ha nem kapjuk meg, amit kértünk, akkor is, ha éppen kérünk valamit és egyáltalán, mindent az visz előre, ha Istennek, embernek mindig mindent megköszönünk. A szeretet után a hála a legerősebb energiával rendelkező szó. 

Friedrich Antal, étteremvezető: „Változtassuk meg,…”, ezt mondtam a leggyakrabban, mint a Friedmann kft. vezetője, mert minden cégnek változásokon kell keresztül mennie a gazdasági és politikai változások miatt, és ha nem lép, akkor gyorsan vége lesz. És mint az Étrend egyesület és az ÁKT (Turizmus és Vendéglátás  Ágazati Készség Tanács) tagja, mert a vendéglátás változik és rajtunk múlik, hogy hogyan, milyen irányban változik. És azért, mert a vendéglátás oktatást meg kell változtatni, hogy a legjobbak között legyünk és ne sereghajtók, rajtunk, rajtam is múlik. Ezért mondtam és ezért teszek nap mint nap, hogy változtassuk meg, hogy jobb legyen.

Nagyné Gál Edit óvodapedagógus: Talán azt mondtam leggyakrabban, hogy „meg tudom csinálni!” Miért? Sok minden történt velem egy időben, amihez erő és kitartás, valamint türelem kellett.

Gráfné Huszák Ágnes pedagógus: Nekem a „Biztosan meg tudom oldani valahogy!” mondat fordult meg nagyon sokszor a fejemben, de azt hiszem, talán csak egyszer írtam le. Nagyon sokan mondták, hogy bátor vagyok a váltás miatt (az állami oktatást váltotta a Gyerek-Berek foglalkoztató megnyitásával – a szerk.), de ezt én is csak most érzem igazán, hogy valóban kellett hozzá hatalmas adag merészség. Jó, hogy bíztam magamban, és nagyon hálás vagyok a  családomnak, hogy bíztak és biztattak. Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, hogy kilépek a közoktatás (számomra) egyre vállalhatatlanabb világából úgy, hogy a gyerekeket és a tanítást továbbra is élvezhetem, egy másfajta színtéren.

sapszonVargóczky Judit, a Sapszon kórus titkára: Feladtad a leckét, sose gondolkodtam rajta, de most rákényszerítettél. Azt hiszem a legtöbbször leírt szavaim a „derű” és a „bizakodás” volt. Valószínű, hogy az életszemléletemből adódóan gyakran akartam erre a két fogalomra, vagy lelkiállapotra hangolni a körülöttem élő embereket, ha szükséges volt. 

Pécsi Juli, a Pure Bouty kozmetikai kellék üzlet tulajdonosa: Én két szót mondtam ki sokszor, hogy „egészség” és „szeretet.” Szerintem azért, mert ha ezek megvannak, akkor mindenem megvan, és sok mindent elérhetek.

Koókné Bordás Andrea, kozmetikus: Azt hiszem, hogy a munkámból adódóan nálam a leggyakrabban elhangzott két szó 2018-ban az volt, hogy „várlak szeretettel”, és minden bizonyára így lesz ez 2019-ben is.

(Folytatjuk)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here