Új kültéri kondiparkot adtak át Budaörsön

0
4411

Augusztus 8-án, szerdán délelőtt Wittinghoff Tamás polgármester és Kálóczi Imre alpolgármester, a Budaörs Handball társadalmi elnöke átadták a városi uszoda mellett lévő új kültéri kondiparkot, amely az önkormányzat és Budaörs Handball közös beruházásában jött létre.

Az elmúlt két-három évtizedben nagyon sokat tettünk azért, hogy minél több sportolási lehetőség legyen az intézményekben vagy éppen az intézményeken kívül. Ez a bővülő lehetőség azonban egyre inkább bővülő igényeket teremt: egyre több olyan sportegyesületünk van, valamint a BSC-n belül is vannak olyan szakágak, ahol nagyon magas színvonalon űzik a sportot és a lehető legmagasabb osztályban versenyeznek a versenyzőink” – kezdte a megnyitót Wittinghoff Tamás polgármester.

„Így van ez a kézilabdával is, amelynek a képviselői tavaly kerestek meg bennünket azzal, volna-e lehetőség, hogy részben TAO-pénzből, részben önkormányzati támogatással elkészüljön ez a kondipark. Természetesen igent mondtunk, azzal a feltétellel, hogy ne csak a versenysportolóknak adjon lehetőséget, hanem  mindenki használhassa. Itt az uszoda mellett világítás és kamera is van, és minden adott, hogy mind a kézilabdásoknak, mind a nagyközönség számára hosszú távon lehetőséget teremtsen, és remélem, mindenki élni is fog ezzel” – zárta beszédét a polgármester.

Az a tény, hogy Budaörsön több mint 300 gyerek sportol a kézilabda klub keretein belül, és hogy az élcsapatot rendszeresen közel ezer szurkoló kíséri el a hazai meccsekre, azt jelenti, hogy jó úton haladunk” – vette át a szót Kálóczi Imre, mint a Budaörs Handball társadalmi elnöke. „Az elmúlt néhány évben sikerült a városban olyan beruházásokat megvalósítani, amelyek  széles rétegekhez jutnak el. Ilyen például a Bleyer tormatermének a burkolása, amit a kézilabdaklub a város segítségével valósított meg, de ilyen az a LED-fal is, ami 21. századi körülményeket biztosít a sportcsarnokban, és ilyen a most átadott  kondipark, amit a város minden lakója használni tud majd. Azt gondolom, hogy a gyerekeink, illetve remélem,hogy a felnőtt csapat is használni fogja és ezáltal még sikeresebb lesz az összes versenycsapat” – emelte ki Kálóczi Imre.

Az új, 130 négyzetméternyi területű kondipark tehát a Hársfa utca 6. alatt található a Budaörsi Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand mellett. Az  összköltsége 12 millió forint volt, amelyből 30%-ot Budaörs  önkormányzata vállalt magára. A kültéri fitneszpálya sokoldalúan használható, és alkalmas arra, hogy bármely korcsoport edzési igényeit kielégítse. A parkban egyszerre akár félszáz ember edzhet, ezáltal remek közösségformáló hatása van. A kondiparkot felnőtt felügyelete mellett gyerekek testedzésére, kondíciójuk javítására, játékos feladatokkal ügyességük fejlesztésére is használhatják. Használata a sportolni vágyó saját testsúlyának emelésén, megtartásán, felhúzásán alapul, ennek megfelelően nincs szükség külön súlyokra, mozgó, illetve mozgatható alkatrészekre, melyek általában a meghibásodások okai. A kondipark eszközei, amelyek körül ütéscsillapító burkolat szolgálja a biztonságot tehát sokoldalúan használhatók, az edzők kreativitásán múlik a végezhető gyakorlatok száma. Mint minden más kondiparknál, itt is egyszerűen színesíthetőek az edzésgyakorlatok a különböző edzéseszközök, mint például a TRX, kettlebell vagy a medicinlabda bevonásával.

A kondiparkban található eszközökről ITT olvashat további részleteket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here