Új gépjárművet kapott az önkormányzattól a Máltai Szeretetszolgálat

0
501
SONY DSC

Ma délelőtt, a városháza előtt ünnepélyes keretek között adott át egy új gépkocsit Budaörs Város Önkormányzata nevében Bíró Gyula alpolgármester a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budaörsi intézménye számára.

Egy új autót kapott használatra Budaörs Város Önkormányzatától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budaörsi intézménye, melyet ünnepélyes keretek között ma délelőtt adott át Bíró Gyula alpolgármester az intézmény vezetőjének, Bíró Valériának. Az átadáson jelen volt Morva Emília is, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője.

Az eseményen Bíró Gyula elmondta, több, mint tíz éve van egy közös feladatellátási szerződés az önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat között, és ennek keretében pedig a város eddig is biztosított egy gépkocsit az intézmény részére a szociális étkezés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a nappali ellátások közül az idősek klubja és a fogyatékos személyek napközbeni ellátásának biztosítására. Ez azonban már tizenhárom éves volt és a javítása többe került volna, mint magának az autónak az értéke, így a képviselő-testület úgy döntött, hogy vásárol egy új autót erre a célra. A gépjármű egy Opel Combo Life típusú autó. „Remélem, a célnak ez is meg fog felelni és ellátja majd azokat a feladatokat, amiket az előző.” Ezekkel a szavakkal adta át Bíró Gyula alpolgármester a gépjármű kulcsát és forgalmi engedélyét Bíró Valériának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budaörsi intézményének vezetőjének.

Morva Emília elmondta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régóta jelen van Budaörsön, és az első pillanattól kezdve élvezte a város támogatását, biztatását, mindennemű segítségét. „A korábban használt autó helyett, ami elromlott, ez a jármű nagyon nagy segítség lesz a budaörsi szociális szolgáltatások elvégzésében – nyilatkozta.

Bíró Valéria az elmondottakhoz hozzátette, elsősorban a nappali idősellátásban használják majd, mert sok olyan idős gondozottjuk van, akik nem tudnak tömegközlekedéssel utazni például az idősek klubjába, illetve családjuk ezt nem tudja megoldani, de az autó segítségével ők sem nélkülözik a társaságot. Szükség esetén a szociális étkeztetés szolgáltatásában is hasznát veszik, ételszállítás céljából. Mivel a budaörsi Máltai Szeretetszolgálat tagozata egy integrált intézmény, a fogyatékos személyek nappali ellátásában is szerepe lesz az új autónak, különösen kirándulások lebonyolításában lesz nagy segítségükre.

Bár az autó nem akadálymentesített, a gondozók megoldják, hogy kerekesszékes ellátottakat is besegítsenek a járműbe, a csomagtartó pedig elég nagy ahhoz, hogy beférjen a kerekesszék. S bár az autó nagy méreteinek előnye például, hogy hárman is kényelmesen elférnek a hátsó üléseken, mert olyan széles. Hátránya viszont a magasan elhelyezkedő padlója, azonban egy fellépő segítségével idősek is be tudnak ülni a gépjárműbe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here