Tűzálló átvezetések: 3 praktikus termék a tűzszigeteléshez

0
307

Tűzvédelmi tégla – egyszerű megoldás nagyobb nyílásokhoz

A tűzszigetelés olyan anyagok felhordásának folyamata, amelyek ellenállnak a tűznek a felületeken, nyílásokon és átvezetéseken. Sokféle tűzálló anyag és termék létezik, de ezek közül hármat szeretnénk megismertetni, melyeket a szerelési átvezetések tűzszigetelésére használnak.

A tűzvédelmi téglák a kábelek vagy csövek körüli nagyobb üres terek kitöltésére szolgálnak. Olcsóak és könnyen alkalmazhatók. Pontosabb tömítési munka elvégzése után előfordulhat, hogy nyílás maradt a falban. Egyszerűen lerakja a téglát a nyílásba, mintha kőműves munkát végezne, kivéve, hogy nincs szükség habarcsra. A téglák duzzadó anyagból készülnek, ezért tűz esetén térfogatuk kitágul, és megakadályozza a tűz, hő és füst terjedését, növelve az épület általános tűzbiztonságát.

Tűzvédelmi mandzsetta csövekhez

A tűzvédelmi mandzsettákat különböző méretekben készítik, hogy mindenféle átmérőjű csövekhez illeszkedjenek, és ezek egy része a kívánt hosszra vágható is. Általában műanyag csövek védelmére használják, és alkalmasak szendvicspanel szerkezetekhez. A mandzsettákon duzzadó betét és porfestékkel borított fém foglalat található.

Tűzvédelmi szalag – bármilyen mérethez illeszkedik

Megoldás műanyagból, pl. PVC, PE, PVC vagy bármilyen átmérőjű fémből készült csövekhez. Ennek a szalagnak a felszerelése nagyon egyszerű – csak tekerje a behatoló cső köré. Természetesen ez is hő hatására habosodó elem, így tűz esetén gyorsan kitágul.

Következtetés

Ez a három elem mind a kissé eltérő típusú tűzálló átvezetések szigetelésére szolgál, azonban közös bennük a beépítés egyszerűsége. A tűzvédelmi tégla lerakása még egyszerűbb, mint a falazás, mert nincs habarcs, dettó csőre tekerni a szalagot. Előfordulhat, hogy a tűzálló mandzsettákat csavarokkal kell rögzíteni, de ez nem olyan dolog, amit ne tudna kezelni, miután megnézte a tűzálló átvezetésekkel kapcsolatos oktatóvideót.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here