Triatlon: Horváth Karolina arany, Kovács Zsófia és Kiss Gergely ezüst

0
707

A Budaörsi Triatlon Klub fiatal sportolója Horváth Karolina győzött a múlt szombaton Ecséden rendezett aquatlon országos bajnokságon, Kovács Zsófia pedig ezüst érmet szerzett. Kiss Gergely szintén második lett a férfiak mezőnyében.

Igen jól szerepeltek a budaörsi sportolók a múlt szombati aquatlon országos bajnokságon a heves megyei Vég-tó partján Ecséden. A férfiaknál Kiss Gergely nagy csatában végzett ezüstérmesként a pécsi Kovács Márton mögött. A nőknél az U23-as Horváth Karolina bebizonyította, hogy jó formában versenyez és a felnőtt mezőnyben is számolni kell vele itthon. Ezúttal a riói olimpián rajthoz álló klubtársát, Kovács Zsófiát utasította maga mögé szoros küzdelemben, aki második lett. A verseny délutáni programja másfél órát csúszott a térségre váratlanul lecsapó nyári vihar miatt. Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója szerint a Heves megyei kis település Ecséd új versenyhelyszínként nagyszerűen vizsgázott, és még a kedvezőtlen időjárás okozta nehézségeken is úrrá lettek a szervezők.

Az aquatlon a multisport egyik legegyszerűbb és leginkább elérhető formája. A sportág úszás és futás számokból áll, rendszerint két vagy három szakaszból. Az éves ITU (International Triathlon Union) Aquatlon Világbajnokság hivatalos versenytávja 2,5 km futásból, 1 km úszásból és 2,5 km futásból áll. Az úszás történhet medencében vagy nyílt vízben egyaránt. Az idei év nyara különleges a sportág hazai történetében, hiszen első alkalommal nyílt mód OB futam megrendezésére, amire tehát 2020. augusztus 15-én került sor.

Eredmények:
Férfiak:
1. Kovács Márton (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 23:03 perc
2. Kiss Gergely (Budaörsi TK) 23:11 p
3. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi TK) 24:03 p
Nők:
1. Horváth Karolina (Budaörsi TK) 25:40 p
2. Kovács Zsófia (Budaörsi TK) 25:48 p
3. Sárszegi Noémi (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 26:10 p

Forrás: MTI, fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Néplap

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here