Tortával és bridzsversennyel ünnepelt az ötéves Budaörsi Bridzsklub

0
2040

A Budaörsi Bridzsklub idén ünnepli ötéves fennállását, amelyet 2017. szeptember 16-án, szombaton, a 6. Budaörsi Bridzsünnepen egy kétfordulós, mesterpontszerző versennyel, valamint egy háromemeletes tortával tettek feledhetetlenné.

A 6. Budaörsi Bridzsünnepet az Illyés Gyula Gimnáziumban tartották, ahol ezen a szombati napon mintegy 160 játékos gyűlt össze az ország számos városából.

„Idén ez volt az eddigi legnagyobb verseny Magyarországon” – mondta lapunknak büszkén a Budaörsi Bridzsklub elnöke, Kovács Gergely, aki Hoffmann Tamás klubvezetővel a zsűri feladatkörét látta el. A játék menete a következő volt: 2×22-24 leosztás, előre leosztott partik, Bridgemate, a leosztásokat mindenki megkapta a fordulók után, csak kék és zöld licitrendszerek voltak játszhatók. Az első két helyen 10 figurapont vagy a 20-as szabálynak megfelelő lap kellett az induláshoz. A játékokon az MBSZ versenyszabályzata, a nemzetközi szabálykönyv és a zéró tolerancia volt érvényes.

Az 1-3. helyezett párok (Benedek Béla – Nikolits Tamás, Kovács Balázs – Scharnitzky Péter, Takács Gábor – Vida Mihály) gyönyörű serlegeket vehettek át, a 4-8. helyezett párok (Bíró László – Gál Péter, Mezei Katalin – Honti László, Dienes Ödön – Sztrapkovics László, Bakó Dániel – Budai László, Kerényi István – Ráduly Csaba) pedig szép dísztárgyakat nyertek. Az amatőr versenyzők (azok a párok tartoznak ide, ahol mindkét játékos 2000 örök mesterpont alatti) közül a Lovas Jutka – Reichardt Géza páros kapta az elsőnek járó kupát, őket követte a második helyen Rétfalvi Éva – Jeszenkovits Tibor, valamint a harmadik helyezett Gál Ágnes – Kis Zsuzsanna kettőse.

A versenyen szokás szerint különdíjban részesült a legjobb Budaörsi Bridzsklub-tag pár (Erdeős Péter – Kapronyi Ferenc) és a legjobb házaspár (Lovász Ágnes – Lovász László) is. Az ötéves fennállás alkalmából pedig díjazták a 45 százalékhoz legközelebb végzett pár (Szelényi Judit – Grőbler András) és az 55 százalékhoz legközelebb végzett pár (Kerényi Lili – Kerényi Géza) tagjait is.

Amennyiben  szeretné kipróbálni ezt a sportot, az érdeklődőket 2017. október 2-án várják a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában, ahol kezdő bridzstanfolyamot indul a Budaörsi Bridzsklub szervezésében. Az órák hétfőnként 18:30-tól lesznek.

Jelentkezés és bővebb információ: bubiklub@gmail.com, valamint 30-696-0623.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here