„Teréz anyu” még keresi az igazit…

0
459

Hogyan találj társat 40plusz, 50plusz, 60plusz évesen? 3. rész

Már az első részben azt ígértük, hogy nemcsak általánosságban adunk a társkereséshez gyakorlati tanácsokat, hanem sok egyedi történetet is elmesélünk. Az első egy 50+os, ám igen fiatalos, aktívan sportoló fiatal nőé, akit nevezzünk Laurának.

Laura 50 éves elmúlt, de női szemmel is letagadhat bő tíz évet, alighanem azért, mert a versenyzői pályafutása után mind a mai napig aktívan sportol. Két hosszabb kapcsolata volt, az első 9 évig tartott és akkori párja sajnos nem vetette meg az italt, ami az életébe került.  Rá két évre ismerte meg Misit, aki éppen válófélben volt, és akivel 16 évig éltek együtt, igen harmonikusan. Lari számára nem igazán érhető, hogy ekkor mi történt, de belépett a képbe a harmadik. Egy másik nő. Misi úgy tűnik, szerelmes lett és egy ideig nem tudott választani kettőjük közül, de végül Larit engedte el. Aki a maga Teréz anyus lelkével nem haragszik a volt párjára, elfogadja, hogy a férfi új impulzust kapott a másiktól.

Mindenesetre másfél éve újra egyedül van és óvatosan keresgél. Szembe nézve a realitással, saját gyereket már nem akar, talán soha nem is volt ez igazán vágya – jegyzi meg -, de a munkával és sporttal teli, vidám hétköznapok után a magányos vasárnapi csendeket szeretné felváltani az „igazival” való meghitt, közös együttlétekre. Nincs kétségbeesve, távolról sem, de azt se állítanám a vele való beszélgetés alapján, hogy ne lenne számára fontos egy hűséges társ.

„Bízom a társkeresésben, szerintem meg fogom találni azt, aki szeret és én is szerethetem, de nem bármi áron. Például az online oldalakon fénykép nélkül készítettem profilt, mert…, inkább legyen az első találkozás kellemes csalódás, mint hogy olyanok keressenek rám, akik egészen mást szeretnének, mint én” – mondja.

Holott ebben nem biztos, hogy igaza van. Hiszen fotó nélkül nagyban csökkenti az esélyét annak is, hogy a „Misik” ráírjanak. Meg persze az sem kedvez a párkeresésnek, hogy miután feliratkozott, hetekig rá sem nézett az oldalra, csak amikor egy hónap után eszébe jutott, hogy törli magát. Ekkor talált a fiókjában egy levelet, vonzó pasival a fényképen. Bár válaszolt neki, a férfi azt írta vissza, nagyon udvariasan, hogy közben már eltelt egy hónap és ő megismerkedett valaki mással. És a lánynak ez bizony nagyon tetszik, mert bizonyítékot lát benne arra, hogy a férfiak között is vannak vele hasonlóan gondolkodók, aki soha nem menne bele párhuzamos kapcsolatba. „Azért sem, hogy ne okozzak más lánynak olyan fájdalmat, amit Misiék okoztak nekem.”

A társkeresőről Laura még nem randizott senkivel, de más internetes fórumokon, főként távolabbi ismerősök és azok ismerősei időnként ráírnak, hogy nincs-e kedve találkozni velük. Van, aki finomabban, más durvábban tesz neki ajánlatot, de többnyire „azt gondolom magamban, ezt azért mégse. Akkor már inkább maradok egyedül!” – meséli. Legutóbb például egy 35 éves fiú jelentkezett, de a korkülönbség miatt inkább nem válaszolt neki. (Amiben persze lehet, hogy téved, hiszen mint tudjuk, nem az azonos biológiai életkor a fontos, hanem, hogy mennyi még bennünk a vitalitás.)

Nem, ezt a történetet (egyelőre?) nem tudjuk happy enddel befejezni, viszont érdemes levonni két következtetést: miközben keresed az új társad, az életed azért hadd menjen tovább a maga egyéb szépségeivel és kihívásaival, így valóban nem fogsz semmit elsietni, sem sokat sérülni. Továbbá vegyünk példát Lauráról, aki korábbi csalódásaiból nem azt szűrte le, hogy akkor innentől fogva minden férfi szemét, hanem, hogy a Misivel eltöltött, tartalmas 16 évet már nem veheti el tőle senki, és milyen jó fej az ismeretlen levélíró, aki nem akart egyszerre több hölgyet bolondítani. Igaz, Teréz anyu még keresi az igazit…

A fotó csak illusztráció!

Az első rész:

Hogyan találj társat 40plusz, 50plusz, 60plusz évesen? 1. rész

A második rész:

https://budaorsinaplo.hu/part-keresel-az-ujrakezdeshez-csetlesz-botlasz-az-interneten-akkor-olvasd-el-ezt-a-cikket/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here