Szülők a Mátrix Suliról…

0
97

Az idén 25 éves Mátrix Suliról beszélt már a tulajdonos igazgatónő, a budaörsi iskoláról az itt tanítók. Új mini-interjú sorozatunkban pedig a szülőket kérdezzük, minden hónapban mást. Elsőként Hampuk Zsolt vállalkozott rá, aki tudatosan kereste Budaörsön a legjobb iskolát most elsős gyermeke számára, és úgy gondolja, ezt a Mátrixban találta meg.

Hányadikos a gyermeke, mióta jár ide és hogy találtak rá erre az iskolára? 

A gyermekem most elsős. Tudatosan Budaörsön kerestünk magániskolát, gyermekem 4 éves korától (mi nem Budaörsön lakunk) és így találtunk az intézményre.

Miben más ön szerint a Mátrix, mint az állami iskolák, és miben más, mint általában a magániskolák?

Az állami iskolákhoz képest az alacsony osztálylétszám a legnagyobb különbség, mely lehetővé teszi a gyermekközpontú oktatást.

A többi magániskola közül a gyermekek vidámsága emelte ki. A hasonló szerkezetű iskolák vagy túl nagy létszámmal 22-24 fős osztályokkal működnek, vagy a korai ígéretekhez képest poroszosabb oktatási rendszerrel igyekeznek elérni a kitűzött célt. Itt láttunk egyedül vidám gyerekeket az két évfolyamon keresztül.

Kiknek ajánlja ezt a sulit? A kiemelkedően tehetséges, a lemaradó gyerekeknek, vagy bárkinek?

Az összes szülő kiemelkedően tehetségesnek tartja a saját gyermekét. Így inkább azt mondanám, hogy ezt az iskolát minden olyan családoknak ajánlom, akik valódi, boldog gyerekkort szánnak gyermekeiknek. Természetesen a szükséges ismeretek és az önálló tanulás képességének elsajátítása elvárás minden szülőben, a feleségem és én úgy hisszük, gyermekünk ezt a Mátrixban megkaphatja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here