Szép, havas hétvégénk lett, menjünk szánkózni! De Budaörsön hova?

0
2595

Budaörs terepviszonyai alapján adná magát, hogy dombra, de ezzel két gond van.

Ha a kevésbé bolygatott természetet választjuk, az itt ugyancsak jellemző kövecses, sziklás talajban akadunk el, például a Naphegyen. Ha lejtős úttesten próbálkoznánk, veszélyes lenne az autók miatt. Van egy kisebb forgalmú, jól belátható, keresztirányú forgalomtól mentes „pálya” a Felsőhatár út melletti lakótelep mögött (majdnem az idősek otthona mellett), de hamar felsózzák azt is a hókotrók. A kicsike lejtők, buckák apróságok szánkóztatására esetleg megfelelnek az 1. sz. iskola mögött és az Alsóhatár út végén lévő játszótéren. Magasabb, viszont sokkal meredekebb füves lejtők találhatók az autópálya melletti hangfogó fal tövében, a régi kutyafuttatónál. Kicsit messzebb, Kamaraerdőn ugyancsak a játszótér melletti terület jöhet szóba.

Sokakban felmerül Kőhegyen a kápolna környéke és a Kálvária domb is, de utóbbit a beton pereme miatt nem ajánljuk.

Kisebbeknek a lakótelepen például a Patkó utcai buszmegállónál, az óvoda előtti rész már jó lehet, sokan járnak oda. Vagy a Napsugár st. 2-4. háta mögött, a Terrapark még beruházóra váró területén.

Ha mégis inkább erdeinkben keresünk csúszós lejtőt, közben a természetet is megleshetjük.

Ha olvasóink ismernek a fentieknél jobb szánkózó helyet Budaörsön, kérjük, írják meg nekünk (bnaplo@t-online.hu), hogy mások is megtalálják!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here