Frissítve! Szén-monoxid mérgezés gyanújával hét gyereket vittek kórházba a Herman iskolából

0
54

Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint egy budaörsi általános iskolából ma délelőtt hét tíz év körüli kisgyereket vittek kórházba szén-monoxid mérgezés gyanújával. Az eset a Herman iskolában történt, a pedagógusok értesítették az érintett gyerekek szüleit.

„Egy budaörsi általános iskola egyik osztályának több diákja jelezte a ma délelőtti tanítás alatt, hogy nem érzi jól magát. A 10 év körüli gyermekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni, így az iskola pedagógusai mentők segítségét kérték. A mentésirányítás nagy erőket mozgósított, bajtársaink 7 mentőegységgel perceken belül helyszínre értek, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid jelző, ami egyértelművé tette a panaszok okát. A mentők így a társszervek segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd bajtársaink megkezdték a kisdiákok ellátását. Az időben érkezett segítségnyújtásnak köszönhetően a mentők végül 7 gyermeket szállítottak CO2-mérgezés gyanújával, stabil állapotban kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

A Pest megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg 495 gyerek és 48 dolgozó a tornacsarnokban tartózkodik, amíg folynak a vizsgálatok. A kiérkező tűzoltók nem tudtak értékelhető szénmonoxid-szintet mérni, így egyelőre nem tudják, hogy mi történt az érintett tanteremben.

Fotó: Facebook/OMSZ

Frissítés!

Az iskola tájékoztatása szerint két mentő jelent meg szerdán délelőtt az iskolánál, továbbá a helyi ügyelet és a tűzoltók. Összesen négy gyerek került kórházba, közülük hármat azonnal hazaengedtek, egy gyermeket tartottak bent megfigyelésre. A rosszullétek oka pedig ismeretlen, nem valószínű a feltételezett szén-monoxid mérgezés, mert szén-monoxidot már a mentősök után kiérkező tűzoltók sehol nem mértek (közben esetleg kiszellőztették?, és mivel az iskolában távfűtés van, az interneten elterjedt találgatás szerinti gázszivárgás is kizárt. Bár az eset a szerda esti RTL híradóba és több más, országos sajtóorgánumba bekerült, szerencsére jóval nagyobb volt a „füstje, mint a lángja.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here