Elhunyt dr. Ravasz Carmen Judit háziorvos

0
98

„2024. január 28-án elhunyt dr. Ravasz Carmen Judit, aki háziorvosként közel négy évtizeden át szolgálta a budaörsieket” – tette közzé a szomorú hírt a budaörsi önkormányzat.

Néhány hete még arról írtunk, hogy a doktornő 2023. november 1-től nyugdíjba megy, és így az 1-es számú körzetet tartós helyettesítéssel veszik át tőle a kollégái. Ennek okát azonban nem hozta nyilvánosságra és azt is csak a családtagjai és közeli barátai tudták róla, hogy – saját diagnózisa szerint is – gyógyíthatatlan beteg.

„Többezer beteget látott el szinte élete végéig, betegei tisztelték és szerették őt, hiszen mindannyian megtapasztalhatták hozzáértését és azt az empátiát, ahogyan a hozzá fordulókkal törődött. Sajnos nem adatott meg neki egy munkás élet után a megérdemelt pihenés, immár nyugdíjasként” – olvasható még a városháza közleményében.

Ravasz doktornő életében mindig elzárkózott a nyilvánosságtól. (Egyetlen egyszer tett pici kivételt: amikor egyik fia Balogh Csaba a sakk nemzetközi mestere lett 2002 áprilisában, majd 2004 júliusában nagymesteri címet szerzett és ezzel három éven át ő volt Magyarország legfiatalabb nagymestere – 1987-ben született -, akkor édesanyja is elmondta, milyen büszke rá.) Lapunk szerkesztőjével jó kapcsolatban volt, de mégis hiába kértünk tőle többször interjút, mindig azt felelte, szívesen ad szakmai útmutatást az egészségügyi témájú cikkeinkhez (ezt meg is tette), de ő ne szerepeljen ezekben. Ő olyan – ma már sajnos egyre ritkább – családorvos volt, aki mindig időt szánt egy-egy betegére, és csak és kizárólag a személyes találkozáson alapuló gyógyításban hitt.

„Budaörs Város Önkormányzata részvétét fejezi ki a doktornő hozzátartozói, barátai és betegei felé. Nagyon fog hiányozni a városnak a doktornő lelkiismeretessége, hivatástudata és szakértelme.” Mindannyiunknak már most nagyon hiányzik!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here