Széles összefogással szépültek nyáron az iskolák

0
382

A budaörsi iskolák rendszeres karbantartása – amióta azok állami vagyonkezelésbe kerültek – sok kívánnivalót hagy maga után. A KLIK általában azzal indokolja a hiányosságokat, hogy nincs rá elég pénz. Budaörsön idén nyáron vajon milyen felújításokat sikerült elvégezni és ezekhez milyen forrás állt rendelkezésre? Kérdéseinkre elsőként Alkonyi Krisztina a Kesjár és Turcsik Viktor a Herman iskola igazgatója válaszolt.

Milyen felújításokat, beruházásokat terveztek a nyári szünet ideje alatt elvégezni, illetve ezekből mi valósult meg?

  1. K..: Falfestést, falmegújítást, udvarátépítést.
  2. V.: Mindenekelőtt le kell szögeznem, hogy beruházások tervezéséről szó sem lehet. Erre évek óta egyáltalán nincs tervezett forrás. Sajnos, alapvetően ugyanez a helyzet a felújításokkal is. Az irányelv az, hogy kizárólag életveszély, balesetveszély hárítható el. Ezeket elhárítottuk, melyekhez némi anyagköltséget biztosított a Tankerületi Központ.

Miből finanszírozták ezeket, a Tankerület biztosított-e rá forrást vagy az iskola alapítványi pénzéből?

  1. K.: Mindkettő.
  2. V.: Legfőképpen tantermek belső felújítása történt meg. Ezek túlnyomó többsége festési munkálat volt. Ezen kívül az egyik tantermünkben lecseréltük a padlót. A Tankerület az anyagbeszerzést biztosítja, a szakmunkát a szülők végzik. Alapítványunknak nem profilja ilyen akció finanszírozása, de az utóbbi években bizonyos munkálatokat kénytelenek voltunk ezen keresztül is megtámogatni. Ebben az évben, kizárólag erre a célra, közel félmillió forintot adtak össze támogatóink.

Az önök iskolájában, a nehéz helyzetre való tekintettel, volt-e szülői összefogás, „társadalmi munka” a munkálatok során?

  1. K.: Nem igényeltük, nem szeretnénk élni vele, ha nem elengedhetetlen.
  2. V.: Széles összefogással valósult meg, ami megvalósult. Nagy köszönet, annak a közel száz szülőnek, akik ebben dolgoztak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here