Szabad könyvespolc létesült a Patkó utca 7. alatt

0
383
Kultúrember nem dob ki könyvet

Szeptember 1-én a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének kezdeményezésében bárki számára nyitott könyvespolc létesült a Patkó utca 7. átjárójában, a szervezet masszázsszalonjának bejárata mellett. Innen bárki vihet el könyvet vagy helyezhet ki másikat.  A szabadpolcot délután három órakor leplezte le Nyikes Fatime, a BULÁKE elnöke és Wittinghoff Tamás polgármester.

Már napokkal korábban meghirdette ezt a lehetőséget Gyarmati Enikő, a BULÁKE irodavezetője. Ugyanis a polcot a szervezet nevében helyezték ki a Patkó utca 7., tízemeletes ház aljába. Nyikes Fatime az átadón azt a reményét fejezte ki, hogy ezzel egy kicsit hozzájárulnak a város kulturális életéhez. Néhányan, akihez eljutott a polc híre és a BULÁKE munkatársai hoztak könyveket a megnyitásra, Wittinghoff Tamás polgármester is, aki mint elmondta, éppen baráti látogatást tett, nem hivatalosan volt jelen.

„Kedves K ö n y v b a r á t o k!

Legtöbbünknek van otthon olyan könyve, ami duplán is megvan, vagy amit egyszer elolvastunk, de többször nem fogunk. És csak gyűlnek… Könyvespolcunk Patkó utca 7. átjárójában ezeket a könyveket fogadja szeretettel szeptember 1-jétől. Szeretnénk, ha ez a polc egy amolyan csere-felület lenne, ahol könyvet hozni, vinni, cserélni lehet, vagy csak a szatyrot letéve pár percre megállni, megpihenni és belelapozni egyikbe, másikba. Töltsük meg együtt a polcokat élménnyel, szórakozással! Hozzátok el régi, megunt, esetleg több példányban meglévő könyveiteket és cseréljétek be a SZABADPOLCON található könyvek bármelyikére!

Reményeink szerint a könyvállomány folyamatosan cserélődni fog, így időről-időre fogtok találni újdonságokat rajta

Hát, ez egy ilyen polc, SZABAD hazavinni róla, SZABAD újakat hozni cserébe, krimit, verseket, szakácskönyvet, este, reggel – SZABADON”

Ilyen polcot kilométerekkel arrébb, a város másik felében, a Verseny utcában is létesítettek már évekkel ezelőtt, amit a környékbeliek gondosan karban tartanak.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here