Sikeres aukció volt a Hermanban: 148 ezer forint gyűlt össze

0
984

December 19-én igazi úttörő kezdeményezésnek adott otthont a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola, ahol a szülők a diákok által készített alkotásokra licitálhattak. A befolyt összeggel az iskola Írisz Alapítványát támogatták, amelyet a későbbiekben iskolai kirándulásokra, programokra fordítanak majd.

Az árverés ötletgazdája Tölgyesi Katalin, az ARTalakulás Galéria kurátora, aki oktató-kutató programjával évek óta dolgozik együtt a budaörsi iskolákkal. Az aukcióra készített alkotások témája a reformáció 500. évfordulója előtt tisztelegve az irgalmas szamaritánus története volt, amely megmutatja, milyen fontos a tolerancia és az elfogadás. A témát rajz- és erkölcstan órákon dolgozták fel a diákok, az alkotásokhoz Egry József Szamaras ember című műve adott inspirációt számukra, de mindannyian a saját gondolataikat, érzéseiket jeleníthették meg változatos eszközökkel (pl.: zsírkréta, vízfesték, tempera).

A december 19-ei aukció mottója (Nem csak adsz, hanem kapsz is!) magábanfoglalja, milyen fontos megismerni és átélni az adakozás élményét. A rendezvényt, amelyen mintegy 25 fő vett részt, az iskola igazgatója, Turcsik Viktor nyitotta meg, majd Tölgyesi Katalin vette át a szót és ő vezette le a licitálást a 35 bemutatott alkotásra. Az aukció nagyon sikeres volt, az iskola Írisz Alapítványának támogatására összesen 148 ezer forint gyűlt össze.

„Ez egy úttörő kezdeményezést, amellyel hagyományt szeretnénk teremteni” – mondta lapunknak Tölgyesi Katalin, az árverés ötletgazdája. „Nagyon fantasztikus volt, hogy a gyerekek szabadon alkothattak, így mindenki a saját egyéniségét mutathatta meg.”

A rendezvény sikerén felbuzdulva a tervek szerint a Bleyer Jakab Általános Iskolában húsvétkor, a Herman Ottó Általános Iskolában pedig az idei tanév végén rendezik meg a következő árveréseket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here