Röplabda: A BDSE reménységei Orosz Bianka és Sziládi Viktória 

0
700

Orosz Bianka és Sziládi Viktória  januárban érkezett a röplabda csapathoz azzal a négyfős fehérvári kontingenssel, amely követte Fésüs Irén vezetőedzőt a koronázóvárosból. Bár féléve a csapattal edzenek, csak szeptemberben mutatkozhatnak be tétmérkőzésen a BDSE-Emericus színeiben.

 
 
Sziládi Viktória szélső ütő és Orosz Bianka center bár már az év eleje óta a budaörsi NB I-es BDSE-Emericus csapattal edzenek, a 2020/21-es szezonban most mutatkozhatnak be.  A Fehérvárról igazolt játékosok az utánpótlás-válogatottakban is letették névjegyüket.
A lányok 11 éve ismerik egymást, párhuzamosan futott a sportkarrierjük, és igazi barátokká is váltak. ezért nem is volt kérdés, hogy Budaörsre is közösen jönnek és követik a szintén nemrég ide érkező Fésüs Irén vezető edzőt a csapathoz, akit már ovis koruk óta ismernek. 
 
„Nagyszerű edzőnek tartom. Ötéves korom óta vagyok nála, és még mindig tudok tanulni, még mindig folyamatosan fejlődöm. Mindig fejleszti magát, ami nekünk is a hasznunkra válik. A kapcsolatunk? Gyakorlatilag ő a pótanyukánk.” – mondta el Sziládi. „Azt tudtuk, hogy itt jobb körülmények várnak ránk, mint amik Fehérváron vannak, ami elengedhetetlen a fejlődésünkhöz. Ezt már most is érezzük” – tette hozzá a 18 éves játékos.
Orosz Bianka is elmondta, hogy bár az iskola utolsó félévében kellett ingáznia Fehérvár és Budaörs között, nem bánta meg a döntést. Bár az utánpótlás-válogatottakból már kiöregedtek (U21-es válogatott nincs, csak egyetemi), nagy vágyuk újra címeres mezt húzni.
„Nekem a közeljövőben a legfontosabb célom a magyar válogatottban való szereplés” – mondta még Sziládi Viktória, de Orosz Bianka is megerősítette: „Nekem is nagy álmom oda eljutni, de úgy érzem, addig még nagyon sokat kell tanulni, fejlődni.”
Két motivált és rendkívül tehetséges játékossal erősödött a BDSE-Emericus egyébként is nagyon fiatal kerete! A csapat jó hangulatához ők is hozzájárulnak – ahogy ez ITT is látszik.
 
 A teljes interjú ITT olvasható.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here