Póta Georgina idén is részt vesz az Európa Top 16 bajnokságon

0
408

Budaörsi Sport Club asztaliteniszezője továbbra is Európa egyik éljátékosa

 Az Európai Asztalitenisz Szövetség minden évben megrendezi egyik legrangosabb versenyét, az Európa Top 16 bajnokságot.

A megmérettetésnek a svájci Montreux ad otthont február 26-27-én. A legjobb 16 férfi és a legjobb 16 női játékos küzd meg az érmekért, helyezésekért.

Európa 16 legjobb női asztaliteniszezőjének egyike egyesületünk sportolója, Póta Georgina. Szakosztályunk számára kiemelt jelentőségű, hogy Gina a magyar asztalitenisz mellett Budaörs Városát, a Budaörsi Sport Clubot, valamint csapatunk támogatóit is képviseli a versenysport legmagasabb szintjén.

A lebonyolítást illetően egyenes kieséses rendszerben szerepelnek a sportolók, így az eredmény nagyban függ a sorsolástól is. Bízunk abban, hogy Georgina ki tudja magából hozni a maximumot, mi mindenesetre büszkén szurkolunk neki.

Szakosztályunk női csapata, az SH-ITB Budaörsi Sport Club mindhárom idei bajnoki mérkőzését megnyerte az Extra Ligában, ezzel továbbra is versenyben van a bajnoki Négyes Döntőbe való kerülésért. Csapatunk tavasszal minden erejével a hazai Extra Ligára koncentrál, miután ebben a szezonban nem sikerült elérni azt a bravúrt, hogy a megfogyatkozott csapatunkkal ismét érmet szerezzünk az Európa Kupában, olasz ellenfelünk megérdemelten jutott tovább az elődöntőbe.

A következő hónapokban a csapat azért fog mindent megtenni, hogy az elmúlt 12 bajnoki szezonhoz hasonlóan ismét érmet szerezzen a bajnokságban. A csapat körül dolgozók pedig igyekezni fognak megteremteni annak a lehetőségét, hogy reális lehessen a következő bajnoki szezonban is a nemzetközi kupaszereplés, ami csapatunk 20. kupaindulását jelentené.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here