Polgárőr Érdemrendet kapott Bilisics Péter

0
1025
Dr. Bilisics Péter hátul, középen

„Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend”  elismerésben részesült dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófa Közhasznú Egyesület alapítója. Ezt az kaphatja, aki „a társadalmi bűnmegelőzésben, a polgárőr mozgalomban, illetve mindezek támogatásában elévülhetetlen érdemeket szerez, köztiszteletben álló, közéleti és közszolgálati személyiség”. Az Országos Polgárőr Szövetség a polgárőrség legrangosabb kitüntetésének számít.

Dr. Bilisics Péter hátul, középen

A kitüntetést az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepségen adták át, amit az Országos Polgárőr Szövetség 2019. október 19-én rendezett meg. A további kitüntetettek: 

Belügyminiszteri elismerést és tárgyjutalmat kapott: Varga József polgárőr a Szigetújfalui Polgárőr Egyesület tagja.

Országos rendőrfőkapitányi elismerést és tárgyjutalmat vehetett át: Gigor Istvánt a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület elnöke.

A Magyar Posta Zrt. elismerését: Cseh Fruzsina Viktóra Ráckevei Polgárőr Egyesület érdemelte ki.

A „Polgárőr Érdemkereszt” Arany fokozata elismerést kapta:Lőwinger Zoltán Mihály a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület tagja az OPSZ online főszerkesztője.

„Év Polgárőre” díjat Kósa Attila a Gombai Polgárőr Egyesület tagja vehette át.

„Év Polgárőr Pedagógusa”  kitüntetést Dr. Takács Gábor a Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület érdemelt ki.

A Pomázi Polgárőr Egyesület és a Püspökhatvani Polgárőr Egyesület az „Év Polgárőr Egyesülete” lett.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here