Pest megyei támogatás a Lévai utcai rendelőhöz

0
1629

Az önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatásáról döntött a Pest megyei közgyűlés és a nemzetgazdasági miniszter – adta hírül ma a megyei önkormányzat sajtóosztálya. A támogatás célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése. A felhívásra Pest megyei települési önkormányzatok pályázhattak, a település adóerő-képességétől függően 85-95%-os támogatási intenzitás mellett. A támogatás mértéke egy-egy pályázat esetén 10-200 millió forint volt.

A pályázati felhívásra beérkezett pályázatok közül 101, a jogosultsági feltételeknek megfelelő pályázatot értékeltek. A pályázaton az eredeti előirányzatból kb. 4,81 milliárd forint felhasználásával 43 projektet támogattak, míg a keretemelés során (továbbá az eredeti előirányzat maradványösszegének felhasználásával) kb. 1,33 milliárd forint összeggel, további 17 darab pályázat támogatása valósult meg.

A megítélt támogatási mindösszesen 6,14 milliárd forint volt (60 projekt, 58 településen).

A tartaléklistára került pályázatok száma 9, forráskimerülés miatt 32 darab pályázatot nem tudott támogatni a Döntés Előkészítő Bizottság.

A legnagyobb értékű beruházások Csömör, Galgamácsa, Göd, Perbál, Pécel, Sülysáp, Szigetszentmiklós településeken valósulnak meg.

21 településen (Alsónémedi, Csömör, Dabas, Dánszentmiklós, Dömsöd, Felsőpakony, Galgamácsa, Göd, Kosd, Maglód, Mogyoród, Monorierdő, Nagykáta, Nyársapát, Őrbottyán, Pécel, Rád, Sülysáp, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Telki) épül új rendelő vagy egészségház. A közgyűlés 38 igen és 1 tartózkodás szavazattal fogadta el az előterjesztést.

Budaörs önkormányzata a Lévai utcai orvosi rendelő fejlesztésére kért és kapott támogatást, ezzel a beruházással közös helyre kerülhet a lakótelepen a házi gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat, valamint külön épületrészben a háziorvosi szolgálat. Az elnyert összeg közel 71 millió forint.

A támogatott pályázatok listája: ITT

Forrás: sajtóközlemény

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here