Pest megyei polgárőröket jutalmaztak Budaörsön az év első munkaértekezletén

0
655
A vírusvédekezéssel kapcsolatos aktuális védekezési teendőket beszélte meg január 9-én a Pest Megyei Polgárőr Szövetség vezetése Budaörsön. A munkamegbeszélését követően, megragadva az alkalmat, magánterületen, magánrendezvény keretén belül, szabadtéren került megtartásra egy rövid díjátadó ünnepség. Idén Budaörsi polgárőr nincs jutalmazottak között.
Az értekezletre a beléptetést szigorú járványügyi intézkedések előzték meg (testhőmérséklet mérés, érintés nélküli kézfertőtlenítés, védőkesztyű és szájmaszk viselése stb). A résztvevők dr. Bilisics Péter megyei elnöktől (a budaörsi polgárőrség alapítója – a szerk.) megtudták, hogy az elkövetkező napokban folytatódik a védőfelszerelések eljuttatása a tagegyesületek részére, egyesületenként 5 liter kézfertőtlenítő szer, 10 darab FFP2 védőmaszk, 100 darab steril védőmaszk és 100 darab latex védőkesztyű). Majd az értekezletet követően elismeréseket adtak át.
A kertben a polgárőröket Ritter Imre nemzetiségi országgyűlési képviselő (a budaörsi német nemzetsigéi önkormányzat korábbi elnöke – a szerk.) a magyarországi nemzetiségek bizottsága elnöke köszöntötte. Mint mondta, 21 évvel ezelőtt találkozott először hivatalból a polgárőrökkel és azóta tudja, hogy rájuk mindig lehet számítani. ott vannak, ahol kell, tudják a feladatukat. „Járom az országot, sokat megyek 13 nemzetiség rendezvényeire, sokszor olyan helyeken, ahol életemben nem voltam, és bárhova megyek, az első fix pont a polgárőr. Tudom, hogy ha őket meglátom, akkor jó helyen vagyok. Nyugodtan mondhatom, hogy a 13 magyarországi nemzetiség helyi, regionális és országos önkormányzatainak fontos támasza a Polgárőrség.”
„Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Túrós András 12 polgárőrnek adományozott elismerést – mondta dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – Mivel a polgárőrök is igyekeznek az ÖKO lábnyomot csökkenteni, ezért az elismerések mellett az jutott eszembe, hogy minden jutalmazott egy közösségi helyen ültessen el egy őshonos fát. A tölgy, juhar és platán csemeték remélhetőleg sokáig tanúsítják majd a polgárőrök áldozatosságát.”
Az Országos Polgárőr Szövetséget a rendezvényen Poór Gyula környezetvédelmi alelnök, Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke képviselte, aki fejet hajtott a polgárőrök előtt. Ezzel is elismerve 2020-as munkájukat. „Nagyon kevés civil szervezet volt illetve van a vírusjárvány kezdete óta, amelynek tagjai önzetlenül és térítésmentesen dolgoznak, segítik az időseket, a rászorulókat, ellátják őket, bevásárolnak nekik vagy egyáltalán meg merjék közelíteni a betegeket, a karanténban levőket. A 2020-as pandémiát az 1918-19 évi spanyolnátha világjárványhoz tudnám hasonlítani. Akkor is és most is az önkéntesek kezdték meg a védekezés alapjait lerakni.”
A díjazottak: a Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatát Mihics József (Pilisszentlászló), Hayth Andor (Gyömrő), Hilcser Tamás (Budakeszi) és Udvari Szabolcs (Törökbálint) vehette át. Ezüst fokozatú kitüntetést érdemelt ki Halupka István (Tápiószőlős), Bagi Krisztián (Aszód), Babus Gábor (Göd) és Vetor György (Nagykáta), míg az Arany fokozatú kitüntetést Mészáros Gábor (Csővár) és Cseh Fruzsina Viktória (Ráckeve), Tótka Sándor (Acsa), Juhász Pálné (Abony) kapta meg. A Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elismerő oklevelet adott át Oskó Viktóriának (Újlengyel).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here