Őszre megújul több városi intézményünk

0
1505

Városunkban  hol itt, hol ott futunk bele kisebb-nagyobb építkezésekbe, mert számos intézményünk újul meg a nyári hónapokban az éves rekonstrukciós munkálatok során.

A képviselőtestület 220 millió forintot biztosított a munkálatok elvégzéséhez az idei évi költségvetésből. Ez az összeg természetesen több intézmény között oszlik meg, így tud megszépülni például a Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár, amely július elejétől szeptember 3-áig nyári szünetre ment. Az épületben mintegy 30 millió forintból felújítják a teljes elektromos hálózatot. Szeptember 4-én, az iskolai tanév kezdetén nyitja meg újból a kapuit.

A Városi Ifjúsági Klubban a légkondicionálók beszerelése, és ezzel kapcsolatosan az energetikai rendszer bővítése zajlik.

Az óvodákban is zajlanak a munkálatok. A Rózsa utcai Óvoda épülete új külső burkolatot és nyílászárókat kap, valamint megújul a belső udvara. A Csicsergő Óvodában a szennyvízelvezető-rendszert cserélik. A Terraparkban található Holdfény utcai Óvoda régóta küzd a beázásokkal, ezért itt ezek megszüntetése az elsődleges cél, a lakótelep közepén lévő Mákszem Óvodának pedig a tetőszerkezetét újítják fel.

Nagyobb munkálatok kezdődtek a városháza épülete mellett található Vackor Óvodában is, ahol július óta a játszóudvar felújítása folyik, és tart még több hónapon keresztül. Az ott lévő játékok és eszközök igencsak elavultak az idők során, és már régóta tervezték a felfrissítésüket. Könnyebbség az ott dolgozók számára, hogy az udvar egyes részeit, ahol nincs balesetveszély, a felújítás alatt is használhatják az óvodások. Az intézményben óriási focis élet zajlik, ezért az udvarra egy új focipálya kerül. A munkálatok előreláthatóan novemberig elhúzódnak, ezért az óvoda vezetése felhívja az ide járó gyermekek szüleinek a figyelmét arra, hogy szeptembertől a felújítás időszaka alatt az óvoda környékén a parkolás nehézségekbe ütközhet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here