Oss! Karate anyával együtt – Ajánlott: 3,5 évesektől a kisiskolásoknak

0
1158

„Nem egyszer fordult már elő, hogy a gyereket elkísérő anyuka, ritkábban apuka is beállt a páros, játékos feladatoknál. Miért ne legyen akkor ez mindig így?” – mondja Straub Katalin 6. danos  mester, a BSC karate szakosztály vezetője.

Straub Katalint általában a tanítványainak a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredményeiről kérdezzük, most azonban arról, hogy kinek ajánlja az ovis-kisiskolás edzéseket, és hogy nem korai-e még ebben a korban elkezdeni. „Szeretnék eloszlatni egy gyakori félreértést! A küzdő sportok, de különösen a karate, nem verekedni tanítanak és nem durvaságra, hanem önfegyelemre, kitartásra, egymás tiszteletére és sorolhatnám. Ráadásul vidáman és játékosan. Már a legkisebbek is megismerik az alapfogásokat, a mozdulatokat, és mivel a mester gyakran mondja, ők pedig megismétlik az alapvető karatés szakkifejezéseket („oss!” szia, köszöntelek) , ezeket is megjegyzik. Ugyanakkor a foglalkozásokat nem feladatként élik meg, hanem úgy, hogy fogócskázunk, itt szabad hangosan kiabálni, ügyességi feladatokat végezünk és az egy óra végére kellemesen elfáradunk.”
Az idei szeptemberi első órára e sorok írója is bekukkantott és igencsak meglepődött azon, hogy nem csak az elkísért, új kisfiúk álltak be edzeni sortban és pólóban a hófehér karate ruhában érkező, a nyári szünet után visszatérő gyerekek közé, hanem a nővéreik, sőt, az anyukák is. Akik, főként a páros gyakorlatok nagyszerű élménye után hamar eldöntötték: a következő alkalomra nem csak kísérőként jönnének, hanem maguk is mozogni.
 A kisgyerekeknek (akár a kísérőikkel közös!) karate időpontja: kedden és csütörtökön 17,30-tól 18,31-ig. A helye pedig az Esze Tamás utcai iskola (St.Benedek) tornacsarnoka. Jelentkezni a helyszínen lehet.
Bővebben: https://www.facebook.com/budaorskarate/
http://mtws01.rmki.kfki.hu/~bsckarate/news.php

{gallery}karate{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here