„Örsöktere”- gyerekek írják (nem csak) gyerekeknek

0
562

Lehet írni, érdemes írni!

Örsöktere címmel, budaörsi ifjúsági online újság indult márciusban. Még nagyon az elején jár, de jó kezdeményezést indított Bakai Gyöngyi, a Városi Ifjúsági Klub kulturális menedzsere, a Pszicho-Kuckó alapítója. Akit az ötletről, az indulásról, a gyerekek reakciójáról kérdeztünk.

  • Honnan jött az ötlet, hogy legyen egy ilyen újság?

Annak idején a XV. kerületben dolgoztam sokáig, és ott csináltam diákújságíró fesztivált, és  évek óta mondogatom, hogy kellene ilyen itt Budaörsön is. De valahogy elhúzódott a megvalósítása. Idén úgy gondoltuk, hogy összekötjük a májusi Budaörs Fesztivállal, ami viszont a pandémia miatt elmarad. Hogy mégis lépjünk,  március elején Domány Katalin könyves barátnőm vetette fel, hogy akkor legyen diákújság.  A kortárssegítő csoportjaimba járó gyerekeknél hirdettem meg először és ők nagyon örültek, mert szeretik az értelmes munkát. S emélem, hogy majd fejlődik ez szépen.

  • Ki találta ki az Örsöktere nevet?

Közösen. A csoportjaimban a gyerekektől, a barátaiktól, a szüleiktől és érkeztek javaslatok, végül a gyerekek szavaztak róla, és egyértelmű többséget kapott az Örsöktere.

  • Hol tart most az újságkészítés, hiszen ha jól tudom, március elején fogalmazódott meg az újság gondolata…

Már elérhető, de még nagyon kevés alkotás került fel. Több vár a levelezésemben és tudom, hogy készülnek még továbbiak. De nyitottan várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnek írni, mert mindig van miről. Tehát bárki jelentkezhet, korhatár nincs, annyi az elvárás, hogy Budaörshöz kötődőek legyenek a szerzőnk. Senkit és semmit nem cenzúrázunk, úgy gondoljuk, minden jó és úgy jó, ahogy és amit a gyerekek írnak, de a program-, könyv- játék- és egyéb ajánlókat nagyon szeretjük.

Az újságot a www.orsoktere.webnode.hu -weboldalon lehet elérni. Az leveleket ide várják: A bakai.gyongyi@ifiklub.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here