Nyílt BSC nap volt

0
846

„Összességében nem lehetek elégedetlen a szakosztályaink idei teljesítményével” – nyilatkozta lapunknak tegnap, a BSC nyílt napján az egyesület elnöke, Somlyó Gergely. Bár az, hogy Rióba nem jutott el a klubtól senki, azért csalódás volt.

A Budaörsi Sport Club (BSC) által szervezett nyílt nap a városi sportcsarnokban szerény érdeklődés mellett zajlott advent első vasárnapján. A hét szakosztályból öt szakosztály (karate, cselgáncs, tenisz, asztalitenisz, atlétika) sportolói készültek játékos vetélkedőkkel, programokkal. Az úszók ugyan itt voltak, de a vízbe csobbanni nem lehetett, a motor-sport képviselői pedig nem jöttek el. Mindenki bármit, ingyenesen kipróbálhatott, és természetesen a különböző sportágak versenyzői egymás sportágát is.

Volt már ilyen nyílt nap korábban is, az utóbbi két évben azonban elmaradt. „Tavaly és előtte azért nem tudtuk megtartani, mert nem volt rá keretünk, az idén azonban sikerült kigazdálkodni – mondta lapunk kérdéseire válaszolva Somlyó Gergely a BSC elnöke. – Viszont nehézkesen ment az időpont egyeztetése, mivel a csarnokban a nagyterem szinte folyamatosan foglalt. Ezen a hétvégén például szalagavatók voltak előttünk. A mai nap első felében lehettek volna természetesen többen, de akik itt voltak, azok jól érezték magukat, és ilyen rendezvényekre mindenképpen szükség van. Jövőre valószínűleg visszatérünk ahhoz a korábbi szokásunkhoz, hogy szervezetten az iskolákon keresztül hívjuk meg a gyerekeket, nyílt testnevelési óra keretében. ”

S ha már Somlyó Gergelyt elcsíptük, vajon hogyan értékeli a BSC 2016. évi teljesítményét? „Összességében nem lehetek elégedetlen. S ha valamit ki kell, hogy emeljek, akkor az legyen Pergel Szandra bronzérme női párosban az asztalitenisz Európa Bajnokságon. Ezen kívül rengeteg magyar bajnoki címet nyertünk különböző sportágakban és értünk el jó helyezéseket világkupákon. Csalódás viszont, hogy a BSC-től a riói olimpiára senkinek nem sikerült kijutnia, bár többek között két atlétánknak megvolt az esélye. Természetesen gratulálunk a három budaörsi triatlonosnak, de ők nem a mi egyesületünk tagjai.”

A BSC tervei között a legfontosabb, hogy „még professzionálisabbá” tegyék a felkészüléshez a körülményeket a versenyzőiknek, hiszen ez alapfeltétel az eredményekhez. Szinte mindegyik sportágban a hely szűkösségével küzdenek. Az asztaliteniszezők már régen kinőtték a kistermet, és a nagyterem  csak a nemzetközi mérkőzésekre áll a rendelkezésükre. Az atlétika szakosztály versenyzői négy helyen edzhetnek, a Testnevelési Egyetemen és a fővárosban a Syma csarnokban bérelnek nekik helyett, illetve a gyerekek gyakorolnak a Herman futópályáján és a Mindszenty iskolában. Az uszoda kapacitásának a kihasználtsága szintén maximális, korlátozza a létszámot. Az utánpótlás biztosításnak is a helyszűke tehát a legfontosabb akadályozója.

A nyílt nap második részében női asztaliteniszezőink találkoztak a közönség hangos bíztatása mellett a második számú európai kupa, az ETTU kupa keretében a belga lányokkal, ahova a budaörsi csapat 14. alkalommal kvalifikálta magát. A sorozat eredményeiről természetesen beszámolunk majd.

 

ETTU KUPA

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának női csapata a „BSC Napja” rendezvény estéjén 3:0 arányú győzelmet aratott a belga TT Vedrinamur csapata ellen a nemzetközi ETTU Kupa főtáblájának első fordulójában. Pergel Szandra 3:2-re, Fazekas Mária 3:1-re, Nagyváradi Mercédesz pedig 3:0-ra győzte le ellenfelét. A Budaörsi 2i SC a következő fordulóban a portugál GDCS Juncal csapatát fogadja a városi sportcsarnokban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a tét a legjobb 8 közé jutás Európa 2. legrangosabb kupájában, az összecsapás érdekessége, hogy az előző kiírásban ugyanez a párosítás alakult ki, azzal a különbséggel, hogy mi utaztunk a Portugáliához tartozó Azori Szigetekre. Azt a mérkőzést 3:0-ra megnyertük, de a portugál csapat játékos kerete azóta változott.

A mérkőzés várható időpontja: 2016. december 17. szombat 15:00 óra.

A mérkőzés megtekintése díjtalan.

{gallery}bsc{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here