NovArt Túra alsósoknak, a zeneiskola jubileumi programsorozata keretében

0
1395

NovArt Túra családi és szakmai nap lesz november 25-én 10 órától a Városi Ifjúsági Klubban, zenei különlegességekkel.

A nagy sikerű, korhatár nélküli zenefelfedező kalandtúra és élménynap tavaly novemberben debütált Zenevarázs néven.  Idén elsősorban 1., 2. és 3. osztályos általános iskolásokat és családtagjaikat,  illetve zenei és fejlesztő területeken működő pedagógusokat várnak.

A NovArt Túra elnevezés egyrészt utal az ötletgazdára Novák Anikóra, aki 12 éve a városi Leopold Mozart Zeneiskola tanára. Másrészt egy túra, a mindennapi zeneöröm és a zeneművészet régi és új útjait felvonultató esemény. S azért lett része a zeneiskola 25. jubileumának, mert prezentálja a sokéves együttműködést a professzionista művészek, a helyszínt biztosító Városi Ifjúsági Klub és a zeneiskola között.

Az országosan egyedülálló, magas színvonalú rendezvény túravezetői Novák Anikó, a SHINE, a Gandharvák zenekar tagjai, a zeneiskola tanárai, valamint meglepetésvendégként Cseke Szabolcs.

A kalandtúrán a gyerekek és felnőttek zeneélmény foglalkozásokon, különleges hangszerek, szakmai, fejlesztő és gondolkoztató játékokon vehetnek részt, de lesz rögtönzés, konzultációs és tanácsadási lehetőségek, önismereti játékok, kézügyesség és emlékezetfejlesztők, szociális és kommunikációs játékok, továbbá a már jól ismert mesesarok és tudománytár várják a látogatókat. A programot végig az interaktivitás jellemzi.

A Zene Zeg-Zugok mellett további újdonság a szülők, szakemberek, pedagógusok és érdeklődők számára egy speciális előadás „Lehetőségek a legjobbra” címmel, a zenetanulás tradicionális és legmodernebb megközelítéseiről. Majd az élménykoncert a túravezető együttesek előadásában ismét minden korosztályt vár. Az egyik csúcspont várhatóan a korok és népek táncaiból néhányat felvillantó tanítás és az azt követő rövid táncház lesz, élő zenére. S a végén nem maradnak el a nyeremények sem.

Ez a rendezvény az örömforrás és a rekreáció mellett közösségépítő és közönségnevelő, számos pozitív transzferhatással. A foglalkozások sora tapasztalatot és élményeket nyújt, emellett képességfelmérő, diagnosztikai, valamint terápiás jelentőséggel is bír, teret adva a kreatív szabad foglalkozásnak is. A zene egyedülálló hatása a jobb és bal agyfélteke működésére, emellett ezek összekapcsolására, közismert.

Szeretettel vár tehát minden érdeklődőt november 25-én 10 órától a Városi Ifjúsági Klubba Novák Anikó, a Leopold Mozart Zeneiskola, a SHINE, a Gandharvák művészei és Cseke Szabolcs.

A rendezvényen a részvétel díjmentes!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here