Nemzetközi robotverseny regionális döntőjében értek el jó eredményt illyéses diákok

0
928

Az Illyés gimnázium robotika szakkörének diákjai összesítésben negyedik helyen végeztek a világ legnagyobb robotversenyének, a FIRST LEGO League budapesti regionális döntőjében. Az eredmény azért is kiemelkedő, mert az iskolai Roboktat szakkör vezetését Székely Viola csak múlt év októberében vette át Árendás Péter, a gimnázium igazgatójának kérésére, mégis úgy gondolta, hogy érdemes megmérettetni   csapatát ezen a neves versenyen.

A Jövő Iskolája elnevezésű rendezvényen került megrendezésre a világ legnagyobb robotversenyének, a FIRST LEGO League Budapesti regionális döntője az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban 2019. január 11-én.

„Ezúttal is igazolódott, hogy a kitartó csapatmunka, a közös cél, az értelmes feladatok, a gyakorlatorientált tanulás és a Roboktat szakkör gyakorlata meghozza a gyümölcsét.
2020
. január 11.-én az Illyés Gyula gimnázium Team Matrix csapata hazahozta a Robot Design III. díjat, bejutott a Robotjáték negyeddöntőjébe, kutatási projektmunkában IV. helyezést ért el, összesítettben pedig a IV. helyen végzett. Kevesebb, mint három hónap alatt ezt az eredményt elérni, fantasztikus! Köszönöm a Csapatnak az együtt eltöltött időt és az odaadást, élmény volt Veletek dolgozni! GRATULÁLOK! – írta Székely Viola az iskola szakkörének közösségi oldalán.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here