Ne félj a tetőtéri ablaktól!

0
395

Mivel tud többet a tetősíkba épített tetőtéri ablak?

Sokan tartanak a tetősíkba épített tetőtéri ablakoktól, ezért inkább a klasszikus, „kutyaólas” beépítést választják, pedig a modern tetőtéri ablakok már mindent tudnak, amit hagyományos társaik, sőt még annál is többet.

A lakásfelújítások és építkezések korát éljük. Rendkívül sok új otthon készül vagy szépül meg mostanában a különféle támogatásoknak köszönhetően, nem csoda hát, hogy a tetőtéri ablak beépítésének kérdése is sokszor előkerül. A technológia fejlődésével már érdemes megfontolni a tetősíkba épített ablakok alkalmazását, mert előnyeik messze felülmúlják néhány kényelmetlenségüket.

Sokan még idegenkednek a tetőtéri ablakoktól, ezért a régi, „kutyaólas” beépítést választják.

A válasz egyszerű: jóval több fényt juttat be a lakásba. Mivel az üveg felületét nagyobb szögben éri a napsugárzás, egyszerűen több fény jut be a lakásba. Ennek ugyanakkor nem csak az az eredménye, hogy világos és barátságos lesz a tetőtéri lakás. A természetes fény rendkívül fontos a jobb életminőséghez, jobban kíméli a szemet és nincsenek olyan mellékhatásai, mint a mesterséges fényforrásoknak.

Sok mesterséges fényforrás a szemnek tudatosan nem látható módon vibrál, ezzel folyamatosan ingerelve a látóidegeket. Emellett a ma olyan divatos LED lámpák rengeteg kék fényt bocsátanak ki, ami szintén rendkívül káros a szemnek. Sokat teszünk egészségünk és idegeink védelme érdekében, ha olyan lakásban élünk, ahol sok a természetes fény.

A tetőtéri ablakok rendkívül sok fényt juttatnak be a lakásba, ezért élhetőbb lesz az életterünk.

Modern tetőtéri ablakok jobbak

Régen sok panasz volt a tetőtéri ablakok szigetelő és vízzáró képességére, ezért sokan inkább a hagyományos beépítést választották. A modern, két vagy három rétegű tetőtéri ablakok azonban már jóval fejlettebb technológiát képviselnek. A külső üvegréteg legtöbbször törésbiztos üvegből készül, így jégeső vagy viharban repülő fadarabok sem tehetnek benne kárt.

A modern tetőtéri ablakok hőszigetelése rendkívül jó, ezért tökéletesen megfelelnek a passzívházas követelményeknek is. A háromrétegű üvegezéssel készülő tetőtéri ablakok bőven a passzívház küszöbértéke alatt is lehetnek, így hatékonyabbak is lehetnek, mint a hagyományos ablakok.

Tökéletes biztonság

A tetőtéri ablakok legnagyobb kényelmetlensége, hogy befelé nyílnak, így a nem megfelelően átgondolt beépítések esetében akár balesetveszélyesek is lehetnek, könnyen le lehet őket fejelni. Ezt a problémát oldják meg azok az új típusú tetőtéri ablakok, amik vagy az ablak felső harmadában nyílnak, vagy pedig teljes egészében a tetősíkon kívülre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here