Mézes reggeli volt a Csicsergő Óvodában

0
1616

December első napján, pénteken a budaörsi Csicsergő Óvoda csemetéi mézes reggelin vehettek részt a Budaörsi Gazdakör szervezésében.

A „mézes reggeli” elnevezésű programot már három éve szervezi a Budaörsi Gazdakör. Péntek reggel a Csicsergő Óvodát látogatta meg a Budaörsi Gazdakör elnöke, Kisberk Balázs és Mayer László zsámbéki méhész, aki saját készítésű mézet hozott a reggeli kóstoláshoz.

„A program célja a magyar méz népszerűsítése, a mézfogyasztás növelése és az, hogy a gyerekek megismerjék ezt az igen magas tápértékű élelmiszert. A mai kóstolásra akácmézet és napraforgómézet hoztam. Mindkettő finom, jó ízű méz, az akácméz ráadásul könnyen kenhető” – jelentette ki a méhész, aki valódi lépet és méhészeszközöket is bemutatott a gyerekeknek, valamint mesélt nekik a méhek érdekes tulajdonságairól is.

„Az első évben körülbelül 600 gyerekhez, tavaly pedig 940-hez jutottunk el a mézes reggelivel. Reméljük, az idei évben az ezret is túllépjük” – tudatta lapunkkal Kisberk Balázs. „A programra még lehet jelentkezni a Budaörsi Gazdakörnél: óvodák és iskolák előtt is nyitva áll a lehetőség” – tette még hozzá.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here