MET Innováció és Tehetség díjat nyert a Tetra Pak

0
933

A Tetra Pak Hungária Zrt. nyerte idén a MET Innováció és Tehetség Díját a környezeti hatások csökkentéséért végzett munkája elismeréseként. A gyártási hulladék mennyiségét 15%-kal, a CO2-kibocsátás mértékét pedig több mint 7 tonnával csökkentette. A MET Innováció és Tehetség Díjat minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, aki mindennapi munkájával aktívan támogatja a tehetségek felkarolását, az újító szemléletet és a fenntartható jövőt.  

A Tetra Pak gyárai világszerte FSC (Forest Stewardship Council – Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) által tanúsított vagy ellenőrzött forrásból származó papírból gyártják az italoskartonokat, köztük a budaörsi üzem is. (Ez a svéd cég volt az első külföldi befektetők egyike városunkban 1992-ben – a szerk.)  Mivel a vállalatnak kiemelten fontos, hogy a farost nyersanyagot megújuló forrásból szerezze be, a Tetra Pak által globálisan felhasznált kartonpapírok majdnem teljes egésze FSC tanúsítású, vagy egyéb ellenőrzött forrásokból származik.

A magyarországi dolgozók fejlesztési javaslatainak megvalósításával a budaörsi Tetra Pak gyár látványos eredményeket ért el a működési hatékonyság javításában. Ennek köszönhetően 15 százalékkal visszaesett a gyártási hulladék mennyisége, valamint 735 tonnával csökkent az üzem széndioxid-kibocsátása. A Tetra Pak emellett hozzájárul a használt dobozok begyűjtéséhez és újrahasznosításához, illetve ehhez kötődően fogyasztói edukációval is foglalkozik a cégcsoport, tovább csökkentve a hulladék mennyiségét.

„Kiemelt célunk, hogy élen járjunk az innovációban, és új utakat találjunk a fogyasztók gyorsan változó igényeinek kiszolgálására. Meggyőződésünk, hogy sikerünk csak a környezettel és a társadalommal való összhangból származhat. Ügyfeleinkkel együtt azért dolgozunk, hogy az élelmiszereket biztonságosan tegyük elérhetővé szerte a világon” – nyilatkozta Kinga Sieradzon, a Tetra Pak Magyarországért, Lengyelországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezérigazgatója.

A tehetségek felkarolását, az újító szemléletet és a fenntartható jövő támogatását ismeri el a MET Magyarország energiakereskedő cég a 2015-ben alapított MET Innováció és Tehetség Díjjal. A vállalat vezetői munkatársaiból álló zsűri a Bisnode által összeállított TOP 200, illetve Feltörekvő 200 rangsorok cégei közül választotta ki a 2018-as díjazottat.

„Ma akkor lehetsz igazán sikeres, ha az újító szemlélet a napi működésed részévé válik. A Tetra Pak kiváló példát mutat arra, hogyan lehet a mindennapi életben az innovációt és a fenntarthatóságot középpontba helyezni” – mondta Szabó Gergely, a MET Magyarország vezérigazgatója.

 A MET Csoportról

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 23 nemzetközi kereskedelmi ponton és 28 ország gázpiacán aktív. A MET Csoport tulajdonosai a vállalat vezetői és alkalmazottai, többségi tulajdonosa Lakatos Benjamin vezérigazgató. A cég több mint 1700 munkatársa összesen 32 nemzetiséget képvis

A Tetra Pakról

A svéd Tetra Pak a világ vezető élelmiszergyártó és csomagoló eljárásokat kínáló vállalata, innovatív és környezetbarát termékeket gyártanak és/vagy forgalmaznak  160 országban. Mintegy 24 000 munkatársuk van. A budaörsi céget a Tetra Pak 1989-ben alapította és 1992 óta gyárt itt italoskartonokat, amely az elmúlt több mint 25 évben a térség egyik legnagyobb gyára lett; a termelés több mint 90 százalékát exportálják.

Cikkeink a Tetra Pakról ITT és a korábbiak ITT érhetők el.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here